Οι επτά λόγοι ενός «γάμου»

Ξεκινάει η «εποχή Μίχαλ Πρόμπιερζ» στον Άρη. Από το απόγευμα θα είναι στη Θεσσαλονίκη. Ο 39χρονος Πολωνός ήταν ο εκλεκτός για να κυβερνήσει το «καράβι» στα ταραγμένα αγωνιστικά νερά. Πολλά έχουν, ήδη, ειπωθεί.«Τολμηρή απόφαση, ρίσκο, λάτρης της γερμανικής φιλοσοφίας, μεγάλο προπονητικό ταλέντο, ‘μια από τα ίδια’, προπονητής με όρεξη να πετύχει, δεν έχει το ειδικό βάρος»… Μερικές από τις εξόχως αντικρουόμενες απόψεις. Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Προς το παρόν αξίζει να σημειώσουμε τους λόγους, οι οποίοι προκάλεσαν το… φλερτ και στη συνέχει τον «γάμο» ανάμεσα σε Άρη και Πρόμπιερζ.

Ποιοι είναι αυτοί;

1. Ο Άρης εκτίμησε ότι αυτήν την εποχή ήταν ο πιο φιλόδοξος προπονητής που διψάει για να πετύχει. Έχει κίνητρο και θεωρεί τον Άρη μια τεράστια ευκαιρία στην καριέρα του να κάνει όνομα στην Ευρώπη. Στη συνάντηση που έγινε επί… γερμανικού εδάφους ανάμεσα στον Αντώνη Ζαμπέτα και τον ίδιο έδειξε άμεσα ότι ήθελε να εργαστεί στον Άρη και θεωρούσε την ευκαιρία που έψαχνε όλα τα χρόνια της προπονητικής διαδρομής του.

2. Ο Πρόμπιερζ έρχεται στη Θεσσαλονίκη ως «ο καλύτερος προπονητής της Πολωνίας το 2010», ενώ επέδειξε ικανότητες στο να αναγεννήσει την LKS Λοντζ στ πολωνικό πρωτάθλημα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ακόμη όλοι έχουν την εικόνα της Γιαγκελόνια στο μυαλό τους: μια καλογυμνασμένη ομάδα, πειθαρχημένη, με πλάνο, με παίκτες που έβγαζαν πάθος κα πείσμα

3. Η γενικότερη φιλοσοφία του έχει να κάνει με την πειθαρχία και τη μαχητικότητα, στοιχεία που λείπουν από τον Άρη. Πολύ μιλάνε για… πάθος σχετικά με την πειθαρχία.

4. Η αγωνιστική του φιλοσοφία αντλεί στοιχεία από τη γερμανική ποδοσφαιρική κουλτούρα, γεγονός το οποίο εκτιμήθηκε ως ιδανικό για να δώσει ποδοσφαιρική πνοή στο σημερινό ρόστερ του Άρη.

5. Παρουσιάστηκε… διαβασμένος στη συνάντηση με τους ανθρώπους του Άρη! Ήξερε ήδη πολλά για το ρόστερ, για την πορεία, την προετοιμασία, τα αποτελέσματα και άλλα σχετικά με τη φετινή ομάδα του Άρη. Γεγονός που μέτρησε θετικά.
6. Παρά την δύσκολη κατάσταση αγωνιστικά του Άρη, το «φορτωμένο» ρόστερ, αλλά και τις γενικότερες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα έδειξε πέρα από την… αρετή και την ανάλογη… τόλμη. Ήταν θετικός για να πιάσει το τιμόνι στα χέρια, έδειξε αυτοπεποίθηση και «κέρδισε» τον Άρη.

7. Προσιτός στα οικονομικά της ΠΑΕ. Το… πάπλωμα του Άρη έχει «ξεχειλώσει» σε ένα θολό οικονομικό περιβάλλον σε όλη τη χώρα, η υπέρβαση με την απόκτηση των τεσσάρων ποδοσφαιριστών από τον Βόλο έχει, ήδη καταγραφεί και η διοίκηση του Άρη με βάση τα χρήματα που διέθετε, πιστεύει ότι έκανε την καλύτερη επιλογή.

To Top