Οι Θεσσαλονικείς Robot Masters και τα κατορθώματά τους

Μια ομάδα ρομποτικής από τη Θεσσαλονίκη αναδείχτηκε η χρυσή πρωταθλήτρια Ελλάδας στο διαγωνισμό της First Lego League Greece World Class 2014-2015, καταλαμβάνοντας παράλληλα την πρώτη θέση στις κατηγορίες βραβείων «Robot Performance» και «Μηχανικού Σχεδιασμού Ρομπότ».

Η ομάδα που απαρτίζεται από παιδιά του κολλεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» έχει την επωνυμία «Robot Masters» και συμμετείχε στο φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό του FLL με θεματικό αντικείμενο «Μάθηση Δίχως Όρια και Σύνορα».

Οι «Robot Masters» αποφάσισαν ότι η Ιστορία είναι το πιο «κακοποιημένο» μάθημα του ελληνικού σχολείου και με σύνθημα «Αλλάζουμε την Ιστορία, αλλά… ζούμε την Ιστορία», αποφάσισαν να τη… σώσουν, αλλάζοντας τη μέθοδο, το περιβάλλον και τα εργαλεία διδασκαλίας.

Τα παιδιά κατέγραψαν ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σενάριο, σχεδίασαν το πρώτο «Εργαστήρι Ιστορίας» στην Ελλάδα και δημιούργησαν ένα πρωτότυπο ηλεκτρονικό βιβλίο ιστορίας, μια ιστοσελίδα στην οποία αποδελτίωσαν ένα μεγάλο κομμάτι της διάσπαρτης γνώσης που υπάρχει σήμερα στο διαδίκτυο (www.e-storybook.weebly.com).

«Θα αναρωτηθείτε, σίγουρα, ποια είναι η σχέση της θεματικής μελέτης με τα ρομπότ. Την απάντηση δίνει η ίδια η φύση του καινοτόμου εκπαιδευτικού διαγωνισμού FLL: παράλληλα με την έρευνα, τα ρομποτάκια που κατασκευάζουν οι ομάδες οφείλουν να πετύχουν το υψηλότερο δυνατό σκορ σε μία πίστα αποστολών με δεδομένες τεχνικές προδιαγραφές. Το ρομποτάκι των ROBOT MASTERS έκανε για δεύτερη χρονιά το… θαύμα του, χαρίζοντας στην ομάδα την πρωτιά, τόσο στην επίδοση όσο και στο μηχανικό σχεδιασμό του ρομπότ», αναφέρει με περηφάνια το κολλέγιο.

Τους «Robot Masters» απαρτίζουν οι Γιώργος και Δημήτρης Μπουφίδης, Σοφία και Ράνια Ιακωβάκη, Ελευθερία Μιχελάκη, Μαρία Κεραμιδά, Νικολέτα Κωνσταντέλου, Κατερίνα και Ερασμίνη Μπουφίδου.

Ως πρωταθλητές Ελλάδας πλέον εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στο World Festival, στο Saint Louis των ΗΠΑ, από τις 22 ως τις 25 Απριλίου.

Μοιάζει με όνειρο… Από το να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα τους χωρίζουν όχι τα χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι το Μιζούρι, αλλά 20.000 ευρώ.

«Είμαστε οι ROBOT MASTERS, μια ομάδα ρομποτικής από τη Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε μόλις το 2013. Η ομάδα μέσα σε δυο χρόνια και ύστερα από πολύ σκληρή δουλειά έχει πετύχει πολλαπλές διακρίσεις σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο (3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό WRO, 2013 – 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό FLL, 2014 – 3η θέση στην κατηγορία Robot Game στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό FLL, Ισπανία, 2014). Από τις 8 Μαρτίου είμαστε και χρυσοί πρωταθλητές Ελλάδας, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού FIRST LEGO LEAGUE, ανάμεσα σε 53 ομάδες», αυτοπαρουσιάζονται τα παιδιά.

«Έχουμε ήδη κατασκευάσει ένα ρομποτάκι που στους δοκιμαστικούς γύρους πετυχαίνει το απόλυτα καλύτερο παγκόσμιο σκορ. Θέλουμε να του δώσουμε την ευκαιρία να το αποδείξει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ονειρευόμαστε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας, με αξιώσεις διάκρισης, και να σηκώσουμε ψηλά την ελληνική σημαία, ανάμεσα σε 107 ομάδες από όλο τον κόσμο. Για να το πετύχουμε όμως αυτό έχουμε ανάγκη από 20.000 ευρώ», τονίζουν.

Γι’ αυτό και οι «Robot Masters» απευθύνουν αίτημα επιχορήγησης σε όποιον ενδιαφέρεται να τους βοηθήσει και να γίνει είτε ο Μέγας Χορηγός της ομάδας, είτε απλώς να συνεισφέρει στην προσπάθεια των παιδιών. Κι όποιος μπορεί να συμβάλει πρέπει να το κάνει πριν από τις 20 Μαρτίου, που λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό…

Πηγή: voria.gr

To Top