Οι καλοκαιρινές πρεμιέρες, από την Μπόκα στη Γιαβόρ Ματίς… (videos)

Είθισται τα τελευταία χρόνια ο Άρης να ξεδιπλώνεται μπροστά στο κοινό του στο “Κλ. Βικελίδης” φιλοξενώντας καποιον αναγνωρίσιμο ευρωπαϊκό σύλλογο.

Οι δυσκολίες της φετινής χρονιάς φέρνουν στη Θεσσαλονίκη ως επίσημη προσκεκλημένη για την καλοκαιρινή πρεμιέρα του Άρη την Γιαβόρς Ματίς από την Σερβία.

Το PRESSARIS θα κάνει μία… οπτικοακουστική αναδρομή στο σύντομο παρελθόν και θα σας υπενθυμίσει τα ευρωπαϊκά και όχι μόνο μεγαθήρια που φιλοξένησε το “Κλ. Βικελίδης” τα τελευταία χρόνια τέτοια περίπου εποχή…

Άρης- Γουέστ Χαμ 2-2

Ο Άρης του Γκιγιέρμο Όγιος φρόντισε από την αρχή της χρονιάς να εντυπωσιάσει. Με αντίπαλο την αγγλική Γουέστ Χαμ στις 4 Αυγούστου του 2006 οι “κίτρινοι” έδειξαν από νωρίς πτυχές του αγωνιστικού στυλ της ομάδας που εντυπωσίασαν τους περίπου 15.000 φιλάθλους που έδωσαν το παρών στις εξέδρες του Χαριλάου.

Χαβίτο και Χοσέ Λουίς τα τέρματα του Άρη, σε μία αναμέτρηση με πολλές χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Ιδανική πρεμιέρα για μία χρονιά στην οποία ο Άρης έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο και εντυπωσίασε την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Άρης-ΑΠΟΕΛ 2-2

Φιλικό βαρύνουσας σημασίας αυτό της επόμενης χρονιάς με τον Άρη να φιλοξενει στο “Κλ. Βικελίδης” τον πρωταθλητή Κύπρου ΑΠΟΕΛ λίγες μέρες πριν την συμπλήρωση μία δεκαετίας σχεδόν από τον άδικο χαμό τον Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού στην Αμμόχωστο.

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης η τότε διοίκηση της ΠΑΕ Άρης τίμησε τον πατέρα του αδικοχαμένου Σολωμού, Σπύρο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι “κίτρινοι” με τον Τόνι Κάλβο να… πετάει φωτιές στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν με 2-0, παρότι οι Κύπριοι πέτυχαν την μερική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Άρης-Μπόλτον 1-1

Η αγγλική Μπόλτον αποδέχτηκε το κάλεσμα του Άρη και βρέθηκε στο “Κλ. Βικελίδης” στις 5 Αυγούστου του 2008. Οι “κίτρινοι” έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο παρότι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις με τον Χαβίτο.

Λίγες μέρες αργότερα θα… καταφέρουν να αποκλειστούν από την Σλάβεν Κοπρίβνιτσα για το κύπελλο Ουέφα.

Άρης-Μπόκα Τζούνιορς 0-1

Η πρόβα τζενεράλε που έμεινε στην ιστορία! 5 Αυγούστου του 2009 και το κατάμεστο από 25.000 κόσμο “Κλ. Βικελίδης” υποδέχεται την παγκόσμια Μπόκα Τζούνιορς σε ένα παιχνίδι που μηνμονεύεται μέχρι και σήμερα.

Η εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Χαριλάου εντυπωσίασε τους Αργεντίνους που δεν δίστασαν να την συγκρίνουν με αυτήν που αντικρίζουν κάθε φορά που μπαίνουν στο θρυλικό “Λα Μπομπονέρα” του Μπουένος Άιρες.

Στο “Λα Μπομπονέρα” , λοιπόν, της Ευρώπης η Μπόκα με τέρμα του Μπατάλια πήρε τη νίκη απέναντι στον Άρη των Αμπρέου, Γκρατσιάν, Νασούτι και Κόκε, σε ένα παιχνίδι που ελάχιστοι ασχολήθηκαν με το σκορ και την κατάληξη της αναμέτρησης.

Άρης-Κέρκυρα 2-1

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Άρη δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή ενός φιλικού παιχνίδιού με κάποιον μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο τον Αύγουστο. Η πρόβα τζενεράλε του Άρη εκείνης της χρονιάς έγινε ουσιαστικά στην φιλική αναμέτρηση με την Κέρκυρα υπό το βλεμμα του Πρόμπιερζ, προπονητή τότε της Γιαγκελόνια και μετέπειτα του Άρη.

Οι “κίτρινοι” του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, επικράτησαν με 2-1 χάρη στα τέρματα των Κάλβο και Ναφτί.

Άρης-Πενιαρόλ 1-2

Ακόμα ένα μεγάλο “λάτιν” φιλικό για τον Άρη που μετά την θρυλική Μπόκα Τζούνιορς φιλοξένησε στο “Κλ. Βικελίδης” το κορυφαίο όνομα της Ουρουγουάης και όχι μόνο, Πενιαρόλ. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη εντυπωσίασε στην συγκεκριμένη αναμέτρηση παρά την ήττα που γνώρισε με 2-1.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη άφησαν υποσχέσεις για μία εξαιρετική σεζόν παρότι η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη…

Άρης-Μπενφίκα 0-1

Στις 9 Αυγούστου του 2012 στο Κλεάνθης Βικελιδης κατέφθασε η ιστορική Μπενφίκα, για το τελευταίο τεστ των “κιτρίνων” σε φιλικό επίπεδο.

Οι “αετοί” της Λισαβόνας παρά την αρχική τους υπόσχεση έστειλαν στη Θεσσαλονίκη τα… δεύτερα με όλα τα μεγάλα αστέρια να μένουν στην Πορτογαλία.

Έστω κι έτσι η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη δεν μπόρεσε να γλιτώσει την ήττα με σκορ 1-0.

Άρης-Ρόμα 1-2

Πριν καλά-καλά μπει ο Αύγουστος το περσινό καλοκαίρι ο Άρης φιλοξενούσε στο “Κλ. Βικελίδης” την ιστορική Ρόμα που παρατάχθηκε με όλα της τα αστέρια στον αγωνιστικό χώρο του Χαριλάου.

Οι “κίτρινοι” του Γιάννη Χατζηνικολάου αν και προηγήθηκαν με τέρμα του Ουντότζι γνώρισαν την ήττα με 2-1, στην πρόβα τζενεράλε μίας χρονιάς που αποδείχτηκε “μαύρη” για την ιστορία του συλλόγου, καθώς δεν αποφεύχθηκε ο υποβιβασμός.

To Top