Οι καταθέσεις της δίκης για τα στημένα και ο… Μέσι!

Συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των στημένων αγώνων, με την κατάθεση του Γ.Ηλιόπουλου. «Ισόβια στον Μέσι», πρότεινε ειρωνικό ύφος ο δικηγόρος του Θωμά Μητρόπουλου.

Με την απολογία του Γιώργου Ηλιόπουλου, στέλεχος του ΟΠΑΠ, συνεχίστηκε η δίκη για τους στημένους αγώνες.

Η πρόταση από την Εισαγγελέα
Αμέσως με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, η εισαγγελέας, λόγω της λήξης της προσωρινής κράτησης του Μάκη Ψωμιάδης στα τέλη Οκτωβρίου, πρότεινε οι διαδικασίες να διαρκούν κάθε ημέρα μέχρι τις 6 το απόγευμα. Επίσης εάν υπάρξει νέο τηλεφώνημα για βόμβα τότε να δοθεί παράταση στη συνεδρίαση για ένα ακόμη δίωρο.

«Δεν ξέρω»
Η κατάθεση του Γιώργου Ηλιόπουλου συνεχίστηκε σήμερα, με το στέλεχος του ΟΠΑΠ όμως να δηλώνει άγνοια σε πολλά από τα ερωτήματα που δέχθηκε.

Το γεγονός αυτό που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της εισαγγελέως η οποία ανέφερε: “Ο ΟΠΑΠ δεν βοηθάει καθόλου, αν χρειαστεί θα φέρουμε και αρμόδιο από την UEFA”.

Αυτές οι ατάκες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των δικηγόρων των κατηγορουμένων.

«Υπήρξε έντονος στοιχηματισμός»
Από τον κ.Ηλιόπουλο ζητήθηκε να πει την άποψή του για όλα τα παιχνίδια που η UEFA έχει συμπεριλάβει στους φακέλους της, από αυτά που έχει χαρακτηρίσει ύποπτα, ως και άκρως διεφθαρμένα.

Ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανες ότι ο ΟΠΑΠ για τα περισσότερα από αυτά δεν προσέφερε στοιχηματισμό και έκανε μνεία σε τρία παιχνίδια για τα:

Αγροτικός Αστέρας – Ηλιούπολη 0-3, το Διαγόρας – Εθνικός Αστέρας 1-3 και το Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2:

Για αυτά ανέφερε: “Υπήρξε έντονος στοιχηματισμός και τα συμπεράσματά μας συμπίπτουν με αυτά της UEFA”.

Δικηγόρος Ριαβόγλου: 
Ο δικηγόρος του Ριαβόγλου υποστήριξε πως ο πελάτης του από τα 15.000 που έχει κερδίσει από τον ΟΠΑΠ τα 13.500 τα έχει κερδίσει παίζοντας ΛΟΤΟ, ΚΙΝΟ, και Τζόκερ. Επεσήμανε ότι στον Αγροτικό Αστέρα δεν ήταν μέτοχος αλλά διορισμένος πρόεδρος.

«Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι ο Ψωμιάδης…»
«Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι ο Ψωμιάδης δωροδόκησε τον Ριαβόγλου… Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι ο Ψωμιάδης δωροδόκησε τον Θωμά Μητρόπουλο στο Καβάλα – Ηλυσιακός 2-0. Αν είχε συμβεί, ίσως να είχαμε πληροφορίες… Δεν γνωρίζω αν ο Ψωμιάδης δωροδόκησε τον Διονύση Κωτούλα». Αυτές είναι οι δηλωσεις του κ.Ηλιόπουλου σε ερωτήσεις που δέχθηκε…

Η αντίδραση…
Οι απαντήσεις αυτές του κ.Ηλιόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση της προέδρου:

“Μας απαντάτε με διαφορετικό τρόπο. Τόση ώρα μας λέτε ότι δεν μπορείτε να ξέρετε τίποτα και τώρα μας λέτε πως αν ο Ψωμιάδης είχε δωροδοκήσει τον Μητρόπουλο, πιθανόν να είχατε κάποιες πληροφορίες”, τόνισε και για να λάβει την απάντηση από τον κ.Ηλιόπουλο:

«Δεν έχω στοιχεία αν ο Μάκης Ψωμιάδης έπαιζε στοίχημα”.

Για τα περί αδιευκρίνιστης περιουσίας που έκανε η οικογένεια Ψωμιάδη μέσω του στοιχήματος, είπε:

“Δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία”. Για το ποσό που αναφέρεται στη δικογραφία ύψους 2,8 εκατ. ευρώ που κερδήθηκαν από το στοίχημα, επίσης είπε ότι:

“Ο ΟΠΑΠ δεν έχει στοιχείο ότι ο Μάκης Ψωμιάδης έχει κερδίσει χρήματα από το στοίχημα, ενώ δεν υπάρχει ούτε το όνομα του Σταύρου Ψωμιάδη να έχει παίξει στοίχημα. Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι ο Γιάννης Παπακώστας συνεργαζόταν με τους Ψωμιάδηδες για να εκβιάζουν διαιτητές”.

«Ο Θωμάς Μητρόπουλος θα κάνει αγωγή στην UEFA»
Ο Νίκος Αντωνιάδης, δικηγόρος του Θωμά Μητρόπουλο αναφέρθηκε στο παιχνίδι
Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός 0-1.

«Ο Θωμάς Μητρόπουλος θα κάνει αγωγή στην UEFA και στην Betfair και θα το αποδομήσουμε αυτό το αίσχος. Με τη λογική της UEFA ο Μέσι πρέπει να φάει ισόβια που βγαίνει συνεχώς μόνος του με τον τερματοφύλακα λες και οι αντίπαλοι είναι στημένοι», είπε.

Η νέα αντίδραση
Τα όσα υποστήριξε ο Γιώργος Ηλιόπουλος προκάλεσε άλλη μια αντίδραση από την εισαγγελέα.

“Εδώ μας λέτε ότι όταν κερδίζει το φαβορί είναι το φυσιολογικό. Αλλά όταν δεν κερδίζει το φαβορί, πάλι είναι φυσιολογικό. Γιατί λέτε ότι το φαβορί μπορεί να είναι αδιάφορο ή μπορεί να έχει βάλει τα δεύτερα. Άρα ήρθατε εδώ να μας πείτε ότι όλα είναι φυσιολογικά», ανέφερε.

πηγή: sportfm.gr

To Top