Οι «κιτρινόμαυρες» φανέλες του τότε και του τώρα…Τα ευρωπαϊκά «κοστούμια» και οι πρωτοποριακές!

Η προ των πυλών συμφωνία της ΠΑΕ Άρης με την Macron ανοίγει έναν νέο κύκλο για τον σύλλογο, καθώς εφόσον επικυρωθεί (το θέμα παραμένει ανοιχτό) θα είναι η πρώτη φορά που ο Άρης θα συνεργαστεί με την εν λόγω εταιρεία.

Όποια εταιρία πάντως αναλάβει τον την αθλητική ένδυση του Άρη τα βλέμματα θα στραφούν στη φανέλα της νέας χρονιάς, καθώς αυτή θα είναι και η επετειακή για τα 100 χρόνια του συλλόγου.

Το PRESSARIS δράττεται της ευκαιρίας και σας παρουσιάζει μέσω ενός φωτογραφικού αφιερώματος φανέλες που έγραψαν λαμπρές σελίδες στην ιστορία του συλλόγου, άλλες που συνδέθηκαν με «μαύρες» χρονιές και μνήμες που όλοι θέλουν να ξεχάσουν αλλά και αυτές που εντυπωσίασαν με την πρωτοτυπία και το σχέδιο τους.

Οι πλέον ιστορικές φανέλες!

Αναμφισβήτητα αυτές που κερδίζουν τον τίτλο των πιο ιστορικών είναι αυτές που φορέθηκαν τις περιόδους που ο Άρης πανηγύρισε τους 4 μεγάλους τίτλους που κοσμούν την τροπαιοθήκη του. Σε μία εποχή που δεν υπήρχαν εταιρείες ένδυσης τα σχέδια αποτελούσαν προϊόν έμπνευσης ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά στον Άρη εκείνη την εποχή και είχαν ως βασική ασχολία την ένδυση.

Kυριαρχούσε τα πρώτα χρόνια το ολοκίτρινο φανελάκι με μικρές μαύρες λετομέρειες σε μανίκια και γιακά σε συνδυασμό επίσης με το μαύρο σορτσάκι…

Πρωταθλητής Ελλάδος 1928

Πρωταθλητής Ελλάδος 1932

Πρωταθλητής Ελλάδος 1946

Κυπελλούχος Ελλάδος 1970

Τα ευρωπαϊκά… κοστούμια

Σε αυτή την κατηγορία σας παρουσιάζουμε φανέλες με τις οποίες οι «κίτρινοι» κατάφεραν να χαζέψουν την Ευρώπη με τα κατορθώματα τους. Προκρίσεις σαν αυτές επί των Περούτζια, Μπενφίκα, Σερβέτ, Σαραγόσα και Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν μείνει στην ιστορία και ανάγκασαν όλη την Ευρώπη να στρέψει το βλέμμα της στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη.

To έπος της Περούτζια το 1980 και η κλασσική ριγέ φανέλα…

Φωτό από τον αγώνα με την Θέλτα στο Χαριλάου με την PUMA ως εταιρεία ένδυσης του Άρη

Οι φανέλες της Αdidas το 2007/08

Under Armour και Άρης έγραψαν “χρυσές” σελίδες στην ιστορία του συλλόγου…

Είναι… βαριά η φανέλα

Τρεις φορές -πλέον- στην Β΄Εθνική και καμία από τις τρεις φανέλες των σεζόν 96/97, 04/05 και 13/14 δεν κατάφεραν να εμπνεύσουν τους ποδοσφαιριστές του Άρη, ώστε να αποφευχθεί ο υποβιβασμός.

Πρώτος υποβιβασμός με Diadora

Adidas to 2004/5

Under Armour το 2013/14

Οι «μαύρες» φανέλες

Πρόκειται για τις φανέλες που φορέθηκαν στα πρωταθλήματα της Β΄Εθνικής το 1997/98 και το 2005/06. Ευτυχώς, έδωσαν την προαπαιτούμενη ώθηση και έμπνευση στην ομάδα ώστε να επανέλθει απευθείας στην κορυφαία τη τάξη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Puma και Adidas συνόδεψαν τον Άρη στη Β΄Εθνική

Οι πρωτοποριακές…

Σε αυτή την κατηγορία προσθέσαμε τις φανέλες που αποκόμισαν θετικά σχόλια βάσει του πρωτοποριακού σχεδίου τους. Σίγουρα την κορυφή απολαμβάνει η φανέλα της σεζόν 2006/07. Ο λόγος για την φωσφοριζέ κίτρινη της Αdidas, όπως την αποκαλούσαν όλοι τότε. Επίσης μεγάλη εμπορική επιτυχία, καθώς οι πωλήσεις της εντυπωσίασαν το τμήμα marketing του συλλόγου. Στην ίδια κατηγορία υπάρχουν σχέδια της Reebok αλλά και της Puma που επίσης ικανοποίησαν το απαιτητικό «κίτρινο» κοινό παλαιότερα…

Η εξαιρετική φωσφοριζέ της Adidas

Άρης και Puma…

Bonus: Le Cog Sportif, Under Armour και Reebok

To Top