ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι κιτρινόμαυροι ποδοσφαιριστές που έχουν θητεύσει σε ομάδες του Ισραήλ

Αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχουν συνεχίσει την καριέρα τους σε ομάδες του Ισραήλ. Τέσσερις μάλιστα από αυτούς, έχουν φορέσει τη φανέλα του Άρη, πριν μετακομίσουν στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Αρχαιότερος εξ αυτών είναι ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Ο Κροάτης επιθετικός ο οποίος έχει πλέον αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αγωνίστηκε στον Άρη από το 2010 έως το 2012. Μετά την αποχώρησή του από τους κιτρινόμαυρους συνέχισε την καριέρα του για μικρό χρονικό διάστημα στην Μακάμπι Χάιφα, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε σε ομάδες της χώρας του.

Τη σεζόν 2013-2014 αγωνίστηκε στον Άρη ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Δυο σεζόν αργότερα μετακόμισε στο Ισραήλ, όπου πέρασε μάλιστα από τρεις ομάδες, έως ότου επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα. Οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε ο Έλληνας μέσος ήταν η Χάποελ Μπνέι Σαχνίν, η Χάποελ Ακρέ και η Χάποελ Κφαρ Σαμπά.

Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στον Άρη και έχοντας αναδειχθεί φορώντας τα κιτρινόμαυρα, ο Θανάσης Παπάζογλου μετά από πέρασμα από πολλές ελληνικές αλλά και ευρωπαϊκές ομάδες, κατέληξε στο Ισραήλ τη σεζόν 2018-2019. Φόρεσε τη φανέλα της Χάποελ Χάιφα 12 φορές, ενώ πέτυχε και ένα γκολ, πριν αποχωρήσει για τη Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Τελευταίος στη λίστα είναι ο Ντάνιελ Σούντγκρεν. Ο Σουηδός ήρθε στον Άρη το 2019 και φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα μέχρι και πριν από λίγους μήνες. Ο 31χρονος δεξιός οπισθοφύλακας αγωνίζεται πλέον στη Μακάμπι Χάιφα και ήδη έχει πραγματοποιήσει τρεις συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας του Ισραήλ, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις έως τώρα.

To Top