Οι κλήσεις των πορτιέρο εξέθεσαν τον Σάντος, αδικία με Βελλίδη!

 

Οι κλήσεις του Φερνάντο Σάντος δεν έπεισαν για την… αξιοκρατία τους. Ειδικά, ο Πορτογάλος στη θέση του γκολκίπερ έμεινε εκτεθειμένος, με επιλογές που χωράνε πολλή συζήτηση…

 

Ο Μάρκος Βελλίδης δεν ήταν στις επιλογές του Φερνάντο Σάντος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Το θέμα που προκύπτει και προβληματίζει είναι το γεγονός ότι ο Βελλίδης έχασε μια θέση στην τριάδα τερματοφυλάκων από παίκτες που είναι εκτός φόρμας και εκτός αγωνιστικής δράσης.

 

Ο Σάντος κάλεσε τον Μιχάλη Σηφάκη που φέτος αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια, εκ των οποίων το τελευταίο – με τον Ολυμπιακό – μόνο για ένα ημίχρονο λόγω της αποβολής του. Κάλεσε τον Αλέξη Τζόρβα που είναι ανενεργός στην Παλέρμο από τον περασμένο Νοέμβριο επειδή πραγματοποίησε συνεχόμενες κακές εμφανίσεις. Κάλεσε και τον Χαλκιά, που είναι 38 ετών, προέρχεται από πολύ μέτρια χρονιά και μόλις χθες έδειξε ότι είναι εκτός φόρμας.

 

Δεν έχει να κάνει μόνο με τον Μάρκο Βελλίδη το οξύμωρο των επιλογών του Σάντος. Αποκλείστηκαν επίσης ο Διονύσης Χιώτης που ήταν βασικός στον ΑΠΟΕΛ φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Καρνέζης και Καπίνος του Παναθηναϊκού που είναι σαφώς πιο έτοιμοι από αυτούς που επιλέχθηκαν και οι Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής της ΑΕΚ.

 

Από όλους αυτούς ο Βελλίδης είχε τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα και την καλύτερη απόδοση, αλλά ο Σάντος προτίμησε να επιλέξει τους “δικούς” του.

 

To Top