ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι λόγοι που ο Πογκμπά είναι η ιδανική επιλογή για την άμυνα του Άρη…

Δίχως τη σύμφωνη γνώμη του Πάκο Ερέρα, δεν γίνεται καμία επίσημη «κρούση» από την πλευρά των ιθυνόντων της μεταγραφικής ενίσχυσης του Άρη.

Ο Ισπανός κόουτς ρωτήθηκε για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και μετά από δική του έρευνα δόθηκε το «πράσινο φως» για να γίνει προσπάθεια απόκτησής του. Όπως μάλιστα, τόνισε στο στενό του περιβάλλον ο κόουτς των «κιτρινόμαυρων», ο Φλορεντίν Πογκμπά, είναι ακριβώς η περίπτωση του αμυντικού που ζητάει, προκειμένου να «κλειδώσει» μία τετράδα για το κέντρο της άμυνας, που θα εντυπωσιάσει με την αποτελεσματικότητά της.

Βρίσκεται σε ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία, στα 27 του χρόνια, έχει μεγαλύτερη άνεση με το αριστερό πόδι, ενώ μπορεί να παίξει και ως αριστερό μπακ και αμυντικός μέσος. Ο ιδανικός συνδυασμός σύμφωνα με τον Πάκο Ερέρα…

Ο ύψους 1.92 στόπερ από την Γουϊνέα, «καλοβλέπει» το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα, μετά την… τραυματική του εμπειρία στην Τουρκία. Γι αυτό, άλλωστε, και δέχθηκε να έχει επαφές και με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, νωρίτερα το καλοκαίρι, δίχως ωστόσο η περίπτωσή του να προχωρήσει. Η πρόταση που είχε στα χέρια του από τον Άρη, μπορεί να μην τον ικανοποίησε οικονομικά, αλλά σαν προοπτική του έκανε «κλικ». Αυτό έχουν ενημερωθεί οι ιθύνοντες του Άρη και δεν έχουν αποσύρει οριστικά το ενδιαφέρον τους.

Μάλιστα, διεμήνυσαν προς την πλευρά του παίκτη, πως εφόσον είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε γενναίο «ψαλίδι» των αποδοχών που αξίωνε εξ΄αρχής, έχουν την διάθεση να ανεβάσουν αντίστοιχα την πρότασή τους, για να βρεθεί σημείο επαφής.

Όπως είχαμε αναλύσει, με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο πρώην άσος της Σεντ Ετιέν, θα κόστιζε στον Άρη για κάθε χρόνο συμβολαίου, περίπου 400.000 ευρώ! Ποσό απαγορευτικό τη δεδομένη χρονική περίοδο, ειδικά για έναν αμυντικό.

Με τις μέρες να περνούν και τον 27χρονο στόπερ να μην έχει βρει ομάδα που να καλύπτει πλήρως τα «θέλω» του, ο Άρης θα έχει τις δικές του πιθανότητες να προχωρήσει στη συγκεκριμένη μεταγραφή. Αρκεί να συντρέξουν όλες οι προϋποθέσεις, που προαναφέραμε. Ειδάλλως, οι «κιτρινόμαυροι» θα στραφούν σε άλλες επιλογές, για το κέντρο της άμυνας, είτε από το εξωτερικό, είτε ακόμα και από την εγχώρια αγορά.

 

 

To Top