ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι μέρες του Χέρμπερτ στον Άρη: “Διπλά” επί Εφές, Φενέρ, Τσιμπόνα αλλά και η πίκρα από το Μαρούσι

Απέναντι στον Άρη τίθεται σήμερα ένας πρώην προπονητής του και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από την χρονιά, στην οποία ο Γκόρντον Χέρμπερτ – περί ου ο λόγος – καθόταν στον πάγκο των κίτρινων!

Ο Σβι Σερφ είχε έρθει ως προπονητής της Μακάμπι την περίοδο 2007-08 στο Αλεξάνδρειο και αντιμετώπισε τον Άρη σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, στην αυλαία της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας.

Τότε ο Άρης είχε προπονητή τον Καναδό που έχει αποκτήσει και φιλανδική υπηκοότητα, Γκόρντον Χέρμπερτ. Είχε επιλεγεί μετά από μια πετυχημένη χρονιά με την Ορτέζ στην Ευρωλίγκα.

Ο Χέρμπερτ έφυγε αποτυχημένος από τον Άρη, διότι έχασε την τρίτη θέση από το Μαρούσι. Οι κίτρινοι είχαν ρεκόρ 18-8 στην κανονική διάρκεια, είχαν πάρει την τρίτη θέση, αλλά το έκτο Μαρούσι τους απέκλεισε με 2-1 νίκες, οι οποίες έγιναν μέσα στο Αλεξάνδρειο!

Σπουδαία “διπλά” στην Ευρωλίγκα

Στην Ευρώπη ο Χέρμπερτ οδήγησε τους κίτρινους στο Top16 της Ευρωλίγκας, με ρεκόρ 7-7, και είχε σπουδαίες νίκες όπως τα διπλά επί Εφές Πίλσεν, Φενερμπαχτσέ και Τσιμπόνα, ενώ είναι ο τελευταίος που κέρδισε τον Παναθηναϊκό σε αγώνα κανονικής διάρκειας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο Top16 οι κίτρινοι είχαν ρεκόρ 2-4 και αποκλείστησαν.

Μετά τον Άρη, ο Χέρμπερτ έφυγε για το ΝΒΑ και ήταν μέλος του τεχνικού τιμ των Τορόντο Ράπτορς. Επέστρεψε στην Ευρώπη, κοουτσάρισε μία χρονιά την Άλμπα και από το 2013 γύρισε στους Σκαϊλάινερς, με τους οποίους συνολικά συνεργάζεται για ένατη σεζόν.

Πέρσι οδήγησε τους Σκαϊλάινερς στην κατάκτηση του FIBA Europe Cup και την 3η θέση στην Μπουντεσλίγκα, αλλά το καλοκαίρι αναγκάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στην μέση του, προκειμένου να αποκαταστήσει ένα σοβορό πρόβλημα που είχε. Έμεινε έξω όλο αυτό το διάστημα και επιστρέφει σήμερα στην δράση, απέναντι στην πρώην ομάδα του.

To Top