Οι μεταγραφικές προτεραιότητες: Ένα φορ, ένα στόπερ και δύο ακραίοι

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου συνεχίζει να μελετάει προσεκτικά τα αγωνιστικά δεδομένα του Άρη, αναλυτικά παίκτη προς παίκτη κι εντέλει φαίνεται πως έχει βγάλει τα πρώτα βασικά συμπεράσματά του, σχετικά με το ρόστερ του Άρη, τις αδυναμίες που έχει και τις προσθήκες που πρέπει να γίνουν σ’ αυτό κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.

Στο μυαλό του Σερραίου τεχνικού είναι η απόκτηση ενός παίκτη σε άμυνα κι επίθεση στον άξονα και δύο ακραίων. Δηλαδή ενός στόπερ, ενός επιθετικού και δύο ακραίων μπακ – χαφ.

Το σκεπτικό της απόφασης του ήταν απλό. Καταρχάς στο κέντρο της άμυνας αυτήν τη στιγμή υπάρχει ο Πουλίδο ο οποίος θα είναι και ο βασικός τη νέα σεζόν και παράλληλα, ο Γιαννίτσης στον οποίο θα δοθούν ευκαιρίες (υπήρξε και επαφή ανάμεσα σε παίκτη και προπονητή!), μόλις επιστρέψει υγιής από τον τραυματισμό του, ο Νταμαρλής τον οποίο όλοι πια στην ομάδα θεωρούν έναν πολύ ελπιδοφόρο κεντρικό αμυντικό και όχι αμυντικό χαφ και ο Ηρακλής ο οποίος μπορεί να βοηθήσει και ως αμυντικός χαφ. Πολλά λοιπόν θα εξαρτηθούν από το αν ανανεώσει το συμβόλαιό του ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας ή όχι. Αν δεν τα βρει τελικά ο αρχηγός των «κίτρινων» για νέο συμβόλαιο, ο νέος προπονητής της ομάδας θα ήθελε έναν ακόμη έμπειρο πίσω και άμεσα θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα στα χαφ τα θέματα που «καίνε» είναι οι ανανεώσεις των Κοέλιο και Παπαστεριανού, που αν κυλήσουν ομαλά και αίσια, με την παρουσία των Τριανταφυλλάκου και Οικονομόπουλου οι θέσεις είναι σε πρώτη φάση… κλειστές.

Μεσοεπιθετικά ο Άρης δεν θα βιαστεί και θα περιμένει την ιδιόμορφη περίπτωση του Ανδρέα Τάτου, η οποία αν τελικά κλείσει θετικά και με την παρουσία του Σουνά, στη θέση αυτήν ο Άρης θα έχει τις πρώτες ουσιαστικές λύσεις.

Οι θέσεις που πονάνε περισσότερο οι «κίτρινοι» είναι τα άκρα, κυρίως της άμυνας κι εκεί το πρόβλημα επιδεινώθηκε περισσότερο με τη φυγή των Καζναφέρη και Ζαραδούκα.

Αριστερά υπάρχει ο Μαργαρίτης, υπό προϋποθέσεις μπορεί να βοηθήσει και ο Τσουκάνης (ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα μείνει και υπολογίζεται περισσότερο ως χαφ)  και δεξιά ο Ψυχογιός, όμως ο Χατζηνικολάου δεν μπορεί να προχωρήσει μόνο με αυτούς θέλοντας ακόμα μία δύο εναλλακτικές, οι οποίες βέβαια θα πληρούν το όριο ηλικίας ως 24 ετών.

Τέλος, στην επίθεση τα κουκιά είναι μετρημένα και μετά την ανανέωση Αγκάνθο, ο κόουτς του Άρη ζητάει ακόμα ένα φορ, το οποίο λογικά στην ιεραρχία θα είναι τρίτο, πίσω από τον Ισπανό και τον Αγγελούδη, ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η προώθηση του νεαρού Πάρη Παλιάτσιου.

To Top