Οι «οιωνοί» δείχνουν πως η Ντόρτμουντ θα πάρει τη «κούπα»!

Πέρασαν 16 χρόνια από την τελευταία φορά που η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Γιουβέντους στον τελικό του Μονάχου. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει ωστόσο υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ομοιοτήτων μεταξύ της σεζόν 1996/97 και της εφετινής που οι Βεστφαλοί επιστρέφουν στον τελικό της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το 1997 όπως και φέτος η Μπάγερν στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας. Και οι δύο αναμετρήσεις των Βαυαρών με τη Μπορούσια είχαν λήξει ισόπαλες.

Εν τω μεταξύ στην ουρά της Bundesliga, η Φορτούνα Ντίσελντορφ είχε υποβιβαστεί και η Χέρτα Βερολίνου είχε πάρει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που έγινε και φέτος.

Επιπλέον η Στουτγκάρδη είχε το 1997 φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου όπως και φέτος που θα αντιμετωπίσει τη Μπάγερν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Όμως οι «οιωνοί» για την στέψη της Ντόρτμουντ δεν περιορίζονται εντός γερμανικών συνόρων μόνο. Πριν από δεκαέξι χρόνια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γιουβέντους είχαν πάρει τα πρωταθλήματα σε Αγγλία και Ιταλία αντίστοιχα!

Πηγή: sentragoal.gr

To Top