Οι οργανωμένοι για τον ισολογισμό της ΠΑΕ

«Ισολογισμός… Ίσιος λογισμός». Με αυτό τον τίτλο φιλοξενείται ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σχόλιο από τους οργανωμένους οπαδούς σε ό,τι αφορά τον ισολογισμό της ΠΑΕ Άρης.

Στο σάιτ του Super 3, οι οργανωμένοι τοποθετήθηκαν με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ισολογισμού. Αναλυτικά:
«Ανακοινώθηκε ο ισολογισμός της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για την περίοδο 1/7/2010-20/6/2011. Όπως αναλύθηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ (ιστοσελίδες, εφημερίδες, κ.λπ.), ο εξορθολογισμός των δαπανών και η προσπάθεια οικονομικού νοικοκυρέματος της ΠΑΕ ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία ΑΡΗΣ να παρουσιάζεται συγκριτικά με άλλες ΠΑΕ σε πολύ καλύτερη κατάσταση όσον αφορά τα οικονομικά.

Ιδιαίτερα σημαντικό επίσης το γεγονός ότι ο ισολογισμός ουσιαστικά επιβεβαιώνει όλα αυτά που αναλύθηκαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Λέσχης του Μαΐου, όπου εκτιμήθηκε ότι η χρονιά θα ήταν κερδοφόρα, προ φόρων και πρόσθετων – σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά – αποσβέσεων, 

Ιδιαίτερα επίσης σημαντικό και ενθαρρυντικό ότι οι υποχρεώσεις της Ανώνυμης Εταιρείας μειώθηκαν κατά περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ και οι παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών επί του ισολογισμού ήταν ήσσονος σημασίας, δεν περιείχαν ουσιώδεις επιφυλάξεις σε πλήρη αντιδιαστολή με ισολογισμούς που υπέπεσαν στην αντίληψή μας άλλων ΠΑΕ, όπου οι παρατηρήσεις θα μπορούσαν να εκδοθούν σε ένθετο.

Μια χρονιά λοιπόν με αυξημένα έσοδα λόγω της συμμετοχής του ΑΡΗ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και των σημαντικών προκρίσεων, συνοδεύτηκε πλήρως και σχεδόν αναλογικά με αντίστοιχο νοικοκύρεμα στα οικονομικά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, κάτι αναγκαίο για τη βιωσιμότητα του Συλλόγου μετά τις οικονομικές διαχειρίσεις του παρελθόντος.

Σ’ έναν ποδοσφαιρικό Σύλλογο που δεν θα λέγονταν «ΑΡΗΣ», οι οπαδοί θα παρέμεναν μάλλον αδιάφοροι στο άκουσμα της δημοσίευσης του ισολογισμού της ομάδας τους, πόσο μάλλον να μπουν στον κόπο ανάλυσής του. Ωστόσο, κάτι τέτοιο στον ΑΡΗ δεν μπορεί να συμβεί. Το «εμείς οπαδοί είμαστε, όχι οικονομολόγοι» μπορεί να ταιριάζει σε ομάδες με μεγαλοπαράγοντες και μεγαλοεπενδυτές, δεν ταιριάζει όμως στον ΑΡΗ της συμμετοχικής και αιρετής διοίκησης.

Και λογιστές θα γίνουμε λοιπόν και οικονομολόγοι. Διότι καμία αγωνιστική επιτυχία στον ΑΡΗ δεν έχει αντίκρισμα αν δεν συνοδεύεται από οικονομική σύνεση και νοικοκυριό. Καμία κατάκτηση δεν είναι αρκετή για να χαρακτηρίσει επιτυχημένη μια διοίκηση, αν ταυτόχρονα με την αγωνιστική επιτυχία δεν εξασφαλίζεται και η οικονομική καλοδιαχείριση και τάξη. 

Ο ΑΡΗΣ δεν υπάρχει για μια χρονιά, δεν αρχίζει και τελειώνει σε μια εταιρική χρήση. Στον ΑΡΗ όλα μπαίνουν σε μια ζυγαριά, από τη μια πλευρά είναι το αγωνιστικό, από την άλλη όμως είναι το οικονομικό. Η απόλυτη ισορροπία είναι το ζητούμενο και το βέλτιστο. Η υπερχρέωση του Συλλόγου είναι το χείριστο, διότι ο ΑΡΗΣ πλήρωνε και θα πληρώνει μέχρι το τελευταίο ευρώ όλες του τις οφειλές, δεν θα του χαριστεί τίποτα κι αυτό πρέπει όλοι να το έχουμε κατά νου.

Σε εποχές δύσκολες οικονομικά, ο ΑΡΗΣ είναι σε σχετικά ικανοποιητική οικονομική κατάσταση. Αυτό όμως δεν πρέπει με τίποτα να εφησυχάσει κανέναν, διότι όσο η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί και ακροβατεί, το ίδιο συμβαίνει και με κάθε εταιρεία και ακόμη περισσότερο με μια ποδοσφαιρική εταιρεία όπως ο ΑΡΗΣ που θεμέλιά του είναι ο λαός του. 

Η οικονομική σταθερότητα του ΑΡΗ βρίσκεται στα χέρια της Διοίκησής του, αλλά και στα χέρια της Αρειανής οικογένειας. Βρίσκεται όμως και στα πόδια των ποδοσφαιριστών του, στο μυαλό των προπονητών του, στην όρεξη για δουλειά όλου του τεχνικού τιμ. Όποιος εκούσια αμελήσει αυτήν του την υποχρέωση, μοιραία αντιμετωπίζει και την κρίση του λαού του ΑΡΗ».
 
Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

 

To Top