ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι παίκτες κάνουν τα συστήματα…

Ο Πάκο Ερέρα δούλεψε όλη την εβδομάδα ένα σύστημα εντελώς διαφορετικό από αυτό που δούλευε κατά βάση, σε όλο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ο Ισπανός άφησε στο… συρτάρι το 4-3-3 και χθες παρέταξε τον Άρη σε όλο τον αγώνα σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Με τους Μπάσα-Ματίγια στα χαφ, τους Ματέο Γκαρσία και Μπρούνο Γκάμα στα άκρα και τον Νικολά Ντιγκινί πίσω από τον μοναδικό φουνταριστό Χαμζά Γιουνές.

Ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο με τις αρκετές αλλαγές το σύστημα δεν άλλαξε διότι σε αυτό έχει καταλήξει οριστικά ο Πάκο Ερέρα.

Η πληρότητα μεσοεπιθετικά δεν του επιτρέπει να επιμείνει στο 4-3-3 καθώς έχει τις ιδανικές επιλογές στα χέρια του για να μην παίξει με τρεις παίκτες στη μεσαία γραμμή και να γίνει περισσότερο επιθετικός στο παιχνίδι του.

Το δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος: “Το σύστημα εξαρτάται από τους παίκτες που έχεις. Περίμενα την ενσωμάτωση παικτών όπως ο Μπρούνο Γκάμα αλλά και ο Χαμζά Γιουνές γιατί μας δίνουν επιπλέον επιλογές. Θα διατηρηθεί λοιπόν αυτό το σύστημα».

Επομένως, γινεται αντιληπτή η φιλοσοφία του Πάκο Ερέρα στο συγκεκριμένο κομμάτι, με τους παίκτες να κάνουν τα συστήματα και όχι το αντίθετο.

To Top