ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο λαός είναι πανέτοιμος, η ομάδα αξίζει μία πίστωση χρόνου…

Σοβαρός, πειθαρχημένος, τακτικά σωστός. Αυτά σκιαγραφούν το προφίλ του φετινού Άρη -τουλάχιστον μέχρι χθες- καθώς οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν εικόνα ομάδας, που αξίζει (και με το παραπάνω) πίστωση χρόνου, προκειμένου να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο, αυτό που ακριβώς είναι ικανή να πετύχει.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τον Άρη, είναι σε περίπου μία εβδομάδα. Όπως οι περισσότερες ομάδες, έτσι και οι «κιτρινόμαυροι» σαφέστατα και δεν θα είναι έτοιμοι στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Όμως, υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά. Ο Άρης του Πάκο Ερέρα, δείχνει στοιχεία ομάδας, που σου προκαλούν αισιοδοξία. Στο βαθμό που πρέπει και όχι σε αυτόν της υπερβολής. Τα δείγματα στους φιλικούς αγώνες σε εξωτερικό και Ελλάδα, έχουν αποδείξει πως επρόκειτο για ένα σύνολο, που παρά τους πολλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, είναι ταυτόχρονα και ομάδα του προπονητή. 

Η σταθερότητα που δείχνουν μεσοαμυντικά οι «κιτρινόμαυροι», προσφέρει την ασφάλεια, πως σε ότι έχει να κάνει από τη μεσαία γραμμή και πίσω, όλα λειτουργούν μέχρι στιγμής βάσει πλάνου. Τακτικά στημένοι σωστά στον αγωνιστικό χώρο, με τις γραμμές κοντά η μία στην άλλη, δείγμα της καλής δουλειάς που έχει γίνει σε ότι αφορά την άμυνα. Η «χημεία» μεταξύ των προσώπων, υπήρξε από την αρχή, καθώς οι προσθήκες που έγιναν, ήρθαν για να προσδώσουν παραπάνω ποιότητα.

Είναι γεγονός πως με γνώμονα τα φιλικά ματς, από τον Άρη λείπει το εύκολο γκολ. Θα… τρόμαζε, αν δεν δημιουργούσε ευκαιρίες. Εκεί ναι, θα υπήρχε πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό. Το πως θα καταλήξει όμως η μπάλα στο πλεχτό, πολλές φορές είναι και θέμα χρόνου, δουλειάς επικεντρωμένης απόλυτα σε αυτό αλλά και ρέντας των επιθετικών. Από ποιότητα και εμπειρία μεσοεπιθετικά η φετινή ομάδα… ξεχειλίζει.

Έχει τις μονάδες, μόνο που θα πρέπει να λειτουργήσουν σαν σύνολο. Με τις περισσότερες προσθήκες να γίνονται ανά διαστήματα, δεν υπήρξε η πολυτέλεια του χρόνου, να δουλέψει ο Πάκο Ερέρα όπως ο ίδιος θα ήθελε. Τώρα, όμως, μπορεί να το πράξει και για αυτό θα αφιερωθεί στο συγκεκριμένο σκέλος, προκειμένου κόντρα στην Λαμία, η ομάδα να εμφανιστεί όσο πιο έτοιμη μπορεί.

Υ.Γ. «Διπλό μέσα στην Λαμία, Άρη ολέ ολέ», φώναζαν μετά το τέλος του φιλικού, ρυθμικά οι περισσότεροι από 5.000 φίλοι του Άρη, που δεν πτοήθηκαν από την υπερβολική ζέστη χθες στην Θεσσαλονίκη και έδωσαν δυναμικό παρών στο Καυτανζόγλειο. Ο κόσμος της ομάδας έδειξε για μία ακόμα φορά την δίψα αλλά και την ετοιμότητά του, για την χρονιά της επιστροφής του συλλόγου σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Το επόμενο «ραντεβού» δόθηκε για την Λαμία, εκεί που ο Άρης στις 27 του μήνα, θα δώσει την πρεμιέρα του για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Υ.Γ.1. Καλώς πράττει ο Πάκο Ερέρα και σκέφτεται πως θα έχει έτοιμη την ομάδα του με το υπάρχον ρόστερ, καθώς οποιαδήποτε άλλη προσθήκη γίνει από εδώ και στο εξής, δεν θα είναι έτοιμη αγωνιστικά για την πρεμιέρα.

Υ.Γ.2. Έχω παρακολουθήσει όλα τα φιλικά σε Βέλγιο, Ολλανδία και Ελλάδα κα η καλύτερη εμφάνιση του Άρη ήταν η χθεσινή κόντρα στον ΠΑΣ, με το τελικό 0-0 να αδικεί κατάφωρα…

To Top