Οι παίκτες στους δρόμους, παρακαλούν για… επενδυτή!

Τρία χρόνια μετά από τον υποβιβασμό της από τη Serie A, η Μπάρι, η ομάδα του Δημήτρη Βοσνακίδη, βρίσκεται στο “σφυρί”, χωρίς να βρίσκει αγοραστή. Μετά από την αποτυχία στη δημοπρασία της 12ης Μαΐου, οι παίκτες βγήκαν στους δρόμους σε αναζήτηση αγοραστή, μόλις για 2.000.000 ευρώ πλέον!

Το στόρι αρχίζει από την αποχώρηση του “θρυλικού” ιδιοκτήτη της ομάδας, Βιντσέντζο Ματαρέζε, όταν επέστρεψε στη Serie B. Οι μετοχές παραχωρήθηκαν στον γενικό διευθυντή Κλαούντιο Γκαρτζέλι, ο οποίος δεν κατάφερε να αντέξει στο οικονομικό βάρος.

Μετά από 2 αξιοπρεπείς παρουσίες στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία του κάλτσιο, φέτος διεκδικεί με αξιώσεις την επιστροφή της στα “μεγάλα σαλόνια”, αφού βρίσκεται μία θέση έξω από τα πλέι οφ.

Από τη φετινή σεζόν έχουν αφαιρεθεί ήδη 3 βαθμοί για εμπλοκή σε ύποπτα για στοιχηματισμό παιχνίδια του 2011 και ένα για φετινά οικονομικά προβλήματα, ωστόσο ο ενθουσιασμός κρατάει αμείωτος στην Απουλία.

Στο τελευταίο παιχνίδι, στον θρίαμβο επί της Γιούβε Στάμπια, το “Σαν Νίκολα” γέμισε από 23.000 τιφόζι. Στα προηγούμενα 4 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια η Μπάρι έχει διαθέσει 87.453 εισιτήρια, εκ των οποίων τα 32.000 μόνο για το Μπάρι – Λατίνα.

Στο σφυρί χωρίς αντίκρισμα

Αγωνιστικά, το πανηγυρικό κλίμα είναι έντονο. Διοικητικά, η κατάσταση είναι αντιστρόφως ανάλογη. Η πρώτη δημοπρασία για τις μετοχές του συλλόγου ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Απριλίου. Οι υποψήφιοι αγοραστές αρκετοί, μεταξύ των οποίων μία εταιρία (“Football Club Bari 1908”) με επικεφαλής τον πρώην διεθνή Ιταλό διαιτητή Τζιανλούκα Παπαρέστα.

Στην κρίσιμη στιγμή, όμως, η εταιρία του Παπαρέστα δεν κατέθεσε τα 3.000.000 ευρώ ως εγγύηση για την τιμή εκκίνηση 4.300.000 ευρώ. Η διαδικασία επαναλήφθηκε στις 12 Μαΐου, αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς για να καταθέσει 3.500.000 ευρώ.

Η τιμή μειώθηκε στα 2.000.000 ευρώ σε μία νέα προσπάθεια δημοπράτησης του συλλόγου που μετράει 104 χρόνια ιστορίας. Εάν δεν βρεθεί κάποιος αγοραστής να αναλάβει τις τύχες του, τότε η συμμετοχή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα του 2014-2015 κρίνεται αμφίβολη, είτε μιλάμε για τη Serie A είτε για τη Serie B.

Η… επαιτεία των παικτών

Στην προσπάθεια εξεύρεσης αγοραστή, ο αρχηγός Μαρίνο Ντεφέντι, ο Βοσνακίδης και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας, βγήκαν στους δρόμους… ζητιανεύοντας έναν αγοραστή.

“Πάρτε μας”, παρακαλάει ο capitano της ομάδας, ενώ οι ποδοσφαιριστές, από τη Μόντενα που βρίσκονται για την επόμενη αναμέτρηση πρωταθλήματος, ακολουθούν τον ίδιο δρόμο. “Κανείς που να μας θέλει;”, “τέλος τα λόγια”, “αγοράστε, βοήθεια”, “κάτω από το κόστος”, ήταν μερικά από τα μηνύματά τους, στην προσπάθεια να πείσουν κάποιον, οποιονδήποτε, να τους αγοράσει…

Πηγή: contra.gr

To Top