Οι περιπτώσεις Ντε Σούτερ και Ολουφαντέ «μιλούν» για τον Κουν Λάγκε

Από τους πλέον επιφανείς Βέλγους ορθοπεδικούς θεωρείται ο Κουν Λάγκε, ο οποίος επέβλεψε την επέμβαση αρθροσκοπικού καθαρισμού στο αριστερό γόνατο του Μιχάλη Σηφάκη.

Ο Βέλγος γιατρός ειδικεύεται στην αποκατάσταση παθήσεων του γονάτου που σχετίζονται με αθλητική δραστηριότητα και έχει βοηθήσει αρκετούς άτυχους ποδοσφαιριστές να ξανασταθούν στα πόδια τους -μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά- έπειτα από κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Πριν από το διεθνή τερματοφύλακα του Άρη, τις ικανότητες του δρ. Λάγκε είχαν εμπιστευθεί μεταξύ άλλων δύο από τα κορυφαία ονόματα του βελγικού πρωταθλήματος: Ο διεθνής φορ Τομ Ντε Σούτερ και ο Τογκολέζος Αντεκανμί Ολουφαντέ.

Ο ύψους 1,92 μ. Ντε Σούτερ υπέστη ρήξη χιαστών συνδέσμων στο γόνατο, στα τέλη Ιανουαρίου του 2008, ενώ ετοιμαζόταν να κάνει το ντεμπούτο του με την εθνική Βελγίου. Επανήλθε στα γήπεδα έξι μήνες αργότερα και ένα χρόνο μετά τον τραυματισμό του πήρε μεταγραφή από την Σερκλ Μπριζ στην Άντερλεχτ, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Πέρσι, πάντως, χρειάστηκε να λείψει άλλους τέσσερις μήνες λόγω ρήξης μηνίσκου.

Πιο δύσκολη ήταν η περίπτωση του Ολουφαντέ. Ο μικρόσωμος Τογκολέζος επιθετικός, ο οποίος πριν από περίπου τρία χρόνια είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο δεξιό γόνατο ως παίκτης της Γάνδης, είχε υποχρεωθεί να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός γηπέδων. Ωστόσο, με τη βοήθεια του δρ. Κουν Λάγκε και μετά από επίμονη προσπάθεια, κατάφερε να ξαναπαίξει μπάλα για λογαριασμό της Σαρλερουά…

To Top