ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι προπονήσεις ξεκίνησαν με το βλέμμα στην… επίσημη απόφαση για επανέναρξη

Οι περισσότερες ομάδες της Super League 1, μεταξύ των οποίων και ο Άρης, ξεκίνησαν από χθες το… τρέξιμο προκειμένου να προλάβουν να είναι έτοιμοι στον βαθμό που γίνεται για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Η Super League με ανακοίνωση που εξέδωσε για τις αποφάσεις, που ελήφθησαν στη τελευταία τηλεδιάσκεψη, επισήμανε ότι το αργότερο μέχρι τις 18 Μαΐου θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα παρθεί η οριστική απόφαση για το τι θα γίνει με το φετινό πρωτάθλημα.

Μάλιστα, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η οριστική απόφαση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση κρουσμάτων κορονοϊού στις ομάδες της Superleague, η οποία αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ψηφοφορία των ομάδων για τη συνέχιση ή τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Αν η Υγειονομική Επιτροπή αποφασίσει ότι σε περίπτωση κρούσματος παίκτη θα πρέπει να μπει σε καραντίνα όλη η ομάδα για 14 ημέρες, τότε οι πιθανότητες συνέχισης του πρωταθλήματος θα μειωθούν δραματικά. Αν αποφασιστεί (όπως επί παραδείγματι στη Γερμανία) ότι σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού μπαίνει σε καραντίνα μόνο ο παίκτης που έχει προσβληθεί και όλα συνεχίζονται απρόσκοπτα με διαδοχικά τεστ σε όλους τους υπόλοιπους, τότε μοιάζει πολύ πιθανή η συνέχιση των αγώνων της σεζόν με τα play offs, τα play out και τους ημιτελικούς Κυπέλλου. Υπογραμμίζεται ότι η εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του ΕΟΔΥ και της υπο-επιτροπής του για τον αθλητισμό που αποτελείται από τον Αθανάσιο Εξαδάχτυλο, Πλαστικό Χειρουργό, διδάκτορα του ΑΠΘ, πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και τον Γεώργιο Σαρόγλου, Ομότιμο Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ.

Οι ομάδες έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις, περιμένοντας παράλληλα και τις οριστικές αποφάσεις για το αν θα υπάρξει πρωτάθλημα στην Ελλάδα και πάλι, μέσα στον Ιούνιο…

To Top