ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, το πιθανό σενάριο και οι… δεύτερες ευκαιρίες

Το μεταγραφικό “παράθυρο” του χειμώνα ανοίγει αύριο και στον Άρη δεν έχουν ληφθεί ακόμα οι οριστικές αποφάσεις αναφορικά με το πως θα πορευτεί η ομάδα, τον Ιανουάριο…

Κυρίως σε ότι αφορά την ενίσχυση του ρόστερ, καθώς για να γίνουν οι απαραίτητες μεταγραφές, θα πρέπει να υπάρξουν και οι αντίστοιχες προσθαφαιρέσεις. Κι αυτό γιατί το ρόστερ του Άρη εμφανίζεται “γεμάτο”, αλλά ποσοτικά και όχι ποιοτικά, από τη στιγμή που κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν δικαίωσαν με την απόδοσή τους, το γεγονός πως έχουν μία θέση σε αυτό.

Εξ΄αρχής, υπήρχε η βεβαιότητα, πως για να γίνει οποιαδήποτε μεταγραφική προσθήκη, θα πρέπει να υπάρξει και η αντίστοιχη αποχώρηση. Το κατά πόσο είναι εύκολο αυτό με παίκτες που έχουν υπογράψει το λιγότερο, μέχρι το τέλος της σεζόν, δεν μπορεί να απαντηθεί.

Το σίγουρο είναι πως στον Άρη θέλουν να βρεθεί με τον κάθε ένα η “χρυσή τομή” για να μην μπουν τα δικαστήρια στη μέση.

Δεν θα επρόκειτο για έκπληξη αν ο Άρης προχωρήσει με το υπάρχον ρόστερ μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το άφησαν να εννοηθεί τόσο ο Παύλος Μυροφορίδης, όσο και ο Θοδωρής Καρυπίδης, εκφράζοντας ανοιχτά την εμπιστοσύνη που τρέφουν στους παίκτες της ομάδας.

Από την άλλη, είναι απολύτως λογικό ο Δημήτρης Σπανός, ως προπονητής της ομάδας, να θέλει στα χέρια του τα κατάλληλα “εργαλεία”. Ως όφειλε, άλλωστε, ενημέρωσε την διοίκηση, για το ποιοι μπορούν και ποιοι όχι να προσφέρουν.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα τους δώσει μία δεύτερη ευκαιρία, εφόσον παραμείνουν στο ρόστερ. Έχει αποδείξει πόσο ακριβοδίκαιος θέλει να είναι με τους παίκτες του από την πρώτη μέρα που “χτίστηκε” αυτή η ομάδα. Η διάθεση και η προσπάθεια επιβραβεύονται, αρκεί να τον πείσουν.

Ακόμα και αν δεν υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στο υπάρχον ρόστερ του Άρη, το σίγουρο είναι, πως όσοι έχασαν την εμπιστοσύνη του 48χρονου κόουτς, θα πρέπει να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να την ξανακερδίσουν, αν δεν θέλουν να είναι μεταξύ πάγκου και… κερκίδας.

To Top