ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ομάρ Προύιτ: Πρώτο δείγμα άκρως θετικό και… πάμε παρακάτω

Ο Ομάρ Προύιτ δίχως αμφιβολία άφησε ένα χαμόγελο στα χείλη όλων όσων βρέθηκαν χθες στο Αλεξάνδρειο με το ντεμπούτο που έκανε φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Πρώτο στοιχείο του Αμερικανού φόργουορντ ήταν το αγωνιστικό θράσος του. Δεν δίστασε να πάρει προσπάθειες, να φέρει το παιχνίδι… πάνω του και αυτό του βγήκε στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν σκόραρε 8 σερί πόντους, δίνοντας προβάδισμα 11 πόντων (24-13) στον Άρη.

Δεύτερο στοιχείο ήταν η αίσθηση του παιχνιδιού, κάτι που προκύπτει πρωτίστως από τις 5 ασίστ που μοίρασε και δευτερευόντως ότι ήξερε στις περισσότερες των περιπτώσεων που πρέπει να βρίσκεται μέσα στο γήπεδο, παρότι έχει κάνει μόλις δύο προπονήσεις με την ομάδα.

Τρίτο στοιχείο ήταν η προσπάθεια που κατέβαλλε αμυντικά. Ήταν αρκετά σωστός στην ατομική του άμυνα, αλλά έδωσε πολύτιμες βοήθειες και συμμετείχε και στο ριμπάουντ.

Τέταρτο στοιχείο ήταν η φρεσκάδα και η διάθεση που έδωσε στο παιχνίδι του Άρη με την παρουσία του. Νέο παιδί, που μπορεί να έχει συγκεκριμένες δυνατότητες, αλλά είναι διψασμένος για μπάσκετ και θέλει να πρωταγωνιστήσει. Άκρως απαραίτητο για τον φετινό Άρη των πολλών παράπλευρων προβλημάτων.

Όλα τα παραπάνω τα έβγαλε στο παρκέ ο Προύιτ, που κέρδισε δικαίως το χειροκρότημα του κόσμου, όμως το ντεμπούτο είναι παρελθόν. Ο Αμερικανός οφείλει να δείξει σταθερότητα και να συνεχίσει έτσι, για να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνει ο Άρης.

To Top