ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι πρώτοι στόχοι του Μάντζιου: Σταθερότητα στην άμυνα, εναλλακτικά πλάνα στην επίθεση…

Ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε από χθες τις προπονήσεις στον Άρη και αυτό που επιθυμεί, είναι από νωρίς να δείξει δείγματα γραφής της δουλειάς του…

Ο Έλληνας προπονητής είχε πριν την έναρξη της προπόνησης μία ενδελεχής συζήτηση με τους συνεργάτες του, αλλά και τους ιθύνοντες της ομάδας, για τα όσα πρέπει να βελτιώσει το επόμενο διάστημα, προκειμένου οι “κιτρινόμαυροι”, πέρα από τα αποτελέσματα, να δείχνουν και μία καλύτερη εικόνα στο γήπεδο.

Αυτό που θέλει ο 50χρονος κόουτς είναι να προσδώσει μία σταθερότητα στην άμυνά του, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα το επόμενο διάστημα, καθώς θα ακολουθήσουν και αναμετρήσεις με ομάδες επιθετικά καλύτερες από αυτές που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής οι “κιτρινόμαυροι”.

Κατά το παρελθόν, στις προηγούμενες ομάδες που ήταν έπαιρνε πάντα καλό βαθμό στην μεσοαμυντική τακτική, διότι οι δυνατότητες των συγκεκριμένων συλλόγων, ήταν περιορισμένες. Τα δεδομένα, όμως, στον Άρη είναι διαφορετικά, καθώς πέρα από την άμυνα η ομάδα θα πρέπει να παίξει εξίσου καλά και στην επίθεση.

Στο κομμάτι αυτό, με εξαίρεση τις εξάρσεις των ποιοτικών της παικτών η ομάδα μέσα στο ματς, δείχνει να είναι κάπως “μπερδεμένη”, καθώς δεν έδειχνε να διαθέτει εναλλακτικά πλάνα, ειδικά όταν ο αντίπαλος αμυνόταν μαζικά.

Το 4-2-3-1 θα παραμείνει, καθώς είναι ένα σύστημα που γνωρίζει πολύ καλά ο Άκης Μάντζιος, ωστόσο, θα χρειαστεί αρκετή δουλειά επιθετικά, για να μπορέσει η ομάδα να βρίσκει τις λύσεις, ανά πάσα στιγμή, απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

 

To Top