Οι Σέρβοι αποθεώνουν τον Γκάλη!

Θέμα στο σερβικό σάιτ B92 έγινε ο Νίκος Γκάλης χθες, προφανώς με αφορμή την τιμή της UEFA στο πρόσωπό του με την πρόσκληση στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Σέρβοι ανακάλυψαν και μια πρόσφατη συνέντευξη του θρυλικού Νικ και έφτιαξαν ένα πολύ όμορφο θέμα.

Αναφέρουν πως “ο Γκάλης θεωρείται από τους Έλληνες μια φιγούρα “κλειδί” για τον αθλητισμό τους, όχι μόνο για την συνεισφορά του στα γήπεδα του μπάσκετ, όπου κάποιες φορές αυτός εισήγαγε τεχνικές, αλλά γιατί έδωσε πνεύμα νικητή σε μια χώρα που είχε επιτυχίες μόνο στην… αρχαία εποχή μέχρι τότε”.

Φιλοξενούν και δηλώσεις του ίδιου του Γκάλη από μια συνέντευξή του στο σάιτ “eurohoops.net” όπου ο Νικ είχε δηλώσει με αφορμή την βράβευσή του από τον Ίκαρο Καλλιθέας τον Μάιο πως “είμαι περήφανος που με τιμούν και με θυμούνται μετά από 17 χρόνια από τότε που σταμάτησα, ακόμα και άνθρωποι που δεν με έχουν δει να παίζω. Είμαι ο ίδιος όπως και τότε, ένας απλός άνθρωπος, κάνω απλά πράγματα. Το ότι με αγαπάει ο κόσμος είναι το μεγαλύτερο τρόπαιο για μένα. Είναι καλό οι αθλητές να αποτελούν είδωλα και σωστά πρότυπα για τα νέα παιδιά”, ενώ έκανε αναφορά και στην πολιτική λέγοντας πως “αν οι πολιτικοί δουλέψουν σαν μια μπασκετική ομάδα, ενωμένοι, τότε μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τα “εγώ” να δουλεύουν μόνα τους. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να δούμε τη χώρα έξω από την κρίση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει”.

 

To Top