ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι σκέψεις του Ένινγκ ενόψει επανέναρξης, η εμπιστοσύνη και οι ευκαιρίες…

Ο Μίχαελ Ένινγκ προετοιμάζει την ομάδα του για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αναγνωρίζοντας πως το επόμενο Σάββατο που θα αντιμετωπίσει ο Άρης τον ΟΦΗ, από τον τελευταίο επίσημο αγώνα θα έχουν περάσει… τρεις μήνες!

Στις 4 Μαρτίου οι “κιτρινόμαυροι” είχαν αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τον Κύπελλο, σε έναν επεισοδιακό αγώνα και έκτοτε λόγω κορωνοϊού και καραντίνας, δεν έπαιξαν ποτέ, όπως και καμία άλλη ελληνική ομάδα. Θα το κάνουν, όμως, το ερχόμενο Σάββατο στις 6 Ιουνίου, με τα πλέι οφ να ξεκινούν για να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους, αυτό είναι δεδομένο, γι αυτό και ο Μίχαελ Ένινγκ θέλει να μειώσει το οποιοδήποτε ρίσκο, καθώς δεν τον απασχολεί μόνο το αποτέλεσμα στην πρεμιέρα των πλέι οφ, αλλά και η υγεία των ποδοσφαιριστών του.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη πέρασαν εκ νέου από εργομετρικά, ακριβώς για να έχει μία πλήρη εικόνα της κατάστασής τους ο Γερμανός. Δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει κανέναν ποδοσφαιριστή που ακόμα δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί, καθώς αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες για έναν τραυματισμό.

Από εκεί και πέρα, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά τις επόμενες μέρες, δεν τίθεται θέμα για το ποιοι θα αγωνιστούν κόντρα στην ομάδα της Κρήτης. Με εξαίρεση τον τιμωρημένο Χαβιέ Ματίγια (είχε αποβληθεί με την ΑΕΚ), όλα δείχνουν πως ο Γερμανός θα δείξει και πάλι την εμπιστοσύνη του στην 11άδα που τράβηξε το κουπί μέσα στο 2020, μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος.

Αυτό έδειξε, άλλωστε, στις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας στο οικογενειακό διπλό.

Στόχος του Ένινγκ στα πλέι οφ, πέρα από μία καλύτερη θέση από αυτή που έχει τώρα η ομάδα είναι να εκμεταλλευτεί με τέτοιο τρόπο τα ματς, ώστε να βρει ο βασικός κορμός της ομάδας ρυθμό στο παιχνίδι. Από την άλλη, όμως, θέλει να αποφύγει τον έντονο φόρτο στους παίκτες του, για να μην υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, σε μία επικίνδυνη για τους ποδοσφαιριστές περίοδο.

Άλλωστε, ο μεγάλος στόχος του Άρη είναι το Κύπελλο και το βέβαιο είναι πως ο Γερμανός θέλει όσο πιο έτοιμη μπορεί την ομάδα του για την ρεβάνς με την ΑΕΚ, όποτε κι αν οριστεί αυτό το παιχνίδι.

Όσον αφορά τις ευκαιρίες, αυτές θα είναι περισσότερες απ΄όσες ο ίδιος είχε επιλέξει να δώσει μέσα στο 2020. Παίκτες όπως οι Μαντσίνι, Μαρτίνες, Τόνσο, Σόουζα αλλά και οι νεαροί του ρόστερ (Μπακούτσης, Μπαγκαλιάννης, Τσαγκαλίδης) θα έχουν χρόνο συμμετοχής σε αυτές τις 10 αγωνιστικές.

To Top