Οι σκέψεις του Μιλίνκοβιτς για το ντέρμπι! Δουλεύει το σχήμα με αλλαγές, “χτίζει” στην ψυχολογία!

Η αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι της Τούμπας ξεκίνησε. Ο Άρης ετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά, προκειμένου να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς δουλεύει το σχήμα με αλλαγές, όπως προανήγγειλε κι ο ίδιος, ενώ “χτίζει” στην ψυχολογία. Ο Σέρβος ποντάρει σε δυο παράγοντες. Στο κίνητρο και στην διάθεση. Θέλει με άλλα λόγια ένα συμπαγές σύνολο που θα διεκδικήσει το παιχνίδι μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Ο Άρης μπορεί να μην είναι το φαβορί, κάθε άλλο. Έχει όμως δικαίωμα στη νίκη, πράγμα που θα εξαντλήσει στο έπακρο.

Ήδη φρόντισε με τις δηλώσεις του να στείλει το μήνυμα. Τι τόνισε;

1. “Δεν φοβόμαστε τίποτα, δεν μας προβληματίζει τίποτα. Ξέρουμε την ποιότητα του ΠΑΟΚ, την έχει δείξει και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, αλλά αυτό που μας νοιάζει είναι τι θα κάνουμε εμείς, πως θα είμαστε εμείς μέσα στο γήπεδο”.

2. “Δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα αυτοπεποίθησης, αλλά ομαδικά δεν κάνουμε λάθη, είναι ατομικά τα λάθη, πολύ σοβαρά λάθη. Το άλλο πρόβλημα είναι το σκοράρισμα, έχουμε βάλει μόνο έξι γκολ και αυτό φέρνει απώλεια βαθμών. Δεν υπάρχει θέμα αυτοπεποίθησης”.

Οι προπονήσεις που απομένουν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου θα δείξουν ουσιαστικά τις σκέψεις του 45χρονου προπονητή, ο οποίος προσανατολίζεται σε επιλογή έκπληξη. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παρατάξει σχηματισμό 4-3-3 με πέντε παίκτες να διεκδικούν τρεις θέσεις στο κέντρο. Ηρακλής, Tριανταφυλλάκος (Οικονομόπουλος), Τάτος δείχνουν να είναι οι επικρατέστεροι.

Πάντως, χθες δοκίμασε και τους Νταμαρλή, Σουνά, Γκόλια και Τσουκάνη, θέλοντας να δει ατομικά κάποια στοιχεία.

Η επιθετική γραμμή θα αλλάξει κατά τα 2/3. Εκτός δηλαδή από τον Ουντόζτι, οι άλλες δυο θέσεις «παίζονται», σημείο που θα ρισκάρει ο Σέρβος. Ήδη έχει δοκιμάσει τριάδα Ουντότζι, Μανιά, Αγγελούδη.

Στα μετόπισθεν τα κουκιά είναι μετρημένα, όπως και η διάθεση του προπονητή να αφήσει στον πάγκο ένας από τους έμπειρους του φετινού Άρη, όπως ο Πουλίδο, ρίχνοντας στη μάχη τον Κύργια. Όλα αναμένεται να πάρουν την τελική μορφή τους σήμερα στην τελευταία ουσιαστικά πρόβα πριν τον ΠΑΟΚ.

To Top