ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι σκέψεις του Τερζή για την ενδεκάδα του Άρη

Ο Άρης θέλει να φτάσει στη δεύτερή του νίκη στα πλέι οφ κόντρα στον Ολυμπιακό, μετά το επιτυχημένο πέρασμα από τον Βόλο.

Ο Τόλης Τερζής θα έχει σίγουρα μια αναγκαστική αλλαγή, μετά τον τραυματισμό του Οντουμπάτζιο, ενώ όπως όλα δείχνουν πολύ δύσκολα θα διαφοροποιήσει τις επιλογές του στην αρχική ενδεκάδα.

Μέσα σε αυτό το κάδρο, ο Κουέστα αναμένεται να είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Εμπακατά, Μαζικού στα άκρα της άμυνας. Στο κέντρο της, δίπλα στον Φαμπιάνο, η επιλογή θα είναι ανάμεσα στον Πίρσμαν (που αγωνίστηκε στον Βόλο) και τον Ενκουλού.

Στο κέντρο οι Ετέμπο, Νταμπό με πιο προωθημένο τον Νταρίντα. Ο Καμαρά κεντρικός επιθετικός με τους Πάλμα και Ιτούρμπε στα άκρα, μοιάζουν οι πιθανότερες επιλογές.

Οι σκέψεις του Τερζή για την ενδεκάδα του Άρη

Λένε πως… ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και σε αυτή τη λογική θα βασιστεί ο Τόλης Τερζής, ο οποίος προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα σε σχέση με το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ με μόλις 1 ή 2 θέσεις να είναι ανοιχτές για το βασικό σχήμα.

Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων θα ακολουθήσει κατά πολύ τον αγώνα που προηγήθηκε με τους Κρητικούς και σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν, μάλλον θα είναι μεγάλη έκπληξη αν γίνουν περισσότερες από δύο αλλαγές στο βασικό σχήμα. Μπορεί και καμία.

Ουσιαστικά δύο είναι οι θέσεις που… παίζουν. Η μία αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας, ανάμεσα σε Πίρσμαν και Μαζικού και η άλλη το ένα άκρο της επίθεσης (στο άλλο θα είναι ο Ματέο Γκαρσία) με τους Λουίς Πάλμα, Ιτούρμπε και Χριστοδουλόπουλο, να είναι οι υποψήφιοι.

Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κουέστα, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι ο Μπράμπετς με τον Ενκουλού στο δεξί άκρο της άμυνας. Ετέμπο, Νταρίντα, Ρουπ θα είναι η τριάδα στον άξονα, ενώ στην αιχμή του δόρατος των κιτρινόμαυρων θα βρίσκεται ο Καμαρά.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σκέψεις του Τερζή για την ενδεκάδα της Ριζούπολης…

Η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης ολοκληρώνεται αύριο με τον Τόλη Τερζή να έχει διαφοροποιήσει κάπως την καθημερινότητα των «κιτρινόμαυρων», στην μετά Ερέρα εποχή για την ομάδα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Έλληνας κόουτς αναγνωρίζει πως ο Άρης σε αυτό τον αγώνα πρόκειται να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, γι αυτό και τους εξήγησε πως θα είναι εφικτό να διασπαστεί η πολύ καλή άμυνα της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη που δεδομένα θα κλειστεί για να μπορέσει Όσον αφορά τις ενδεχόμενες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αυτές πρόκειται να είναι ελάχιστες, από τον Τόλη Τερζή που δεν πρόκειται να αλλάξει τη φιλοσοφία της ομάδας.

Απλώς θα επιλέξει ορισμένες διορθωτικές κινήσεις, ώστε να εμφανιστούν οι «κιτρινόμαυροι» πιο επικίνδυνοι επιθετικά. Όλα δείχνουν πως ως σύστημα θα εμπιστευτεί το 4-2-3-1, προκειμένου η ομάδα να γεμίσει το αντίπαλο «κουτί» με περισσότερους παίκτες.

Δεδομένη θεωρείται η επιστροφή του Φραν Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Γιώργο Δεληζήση. Στη δεξιά πλευρά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης αντί του Μανώλη Τζανακάκη, ενώ αριστερά θα παραμείνει ο Άλεξ Μενέντεζ.

Μπάσα και Σιώπης θα αποτελέσουν το δίδυμο των χαφ, με τον Nίκο Μαρτίνες να ετοιμάζεται να ξεκινήσει από την αρχή σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Στην κορυφή θα χρησιμοποιηθεί ο Νικολάς Ντιγκινί αντί του Χαμζά Γιουνές. Μπρούνο Γκάμα και Ματέο Γκαρσία θα αγωνιστούν στα άκρα.

 

To Top