ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι τρεις εκτελεστές των πέναλτι και το… respect του Σούντγκρεν στον Μήτρογλου

Ο Άρης απέδρασε με την ισοπαλία από το Καραϊσκάκη με το γκολ του Μήτρογλου από την άσπρη βούλα. Για την διαδικασία των πέναλτι πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει συγκεκριμένη “ιεραρχία” με βάση την  του τεχνικού τιμ του Άρη.

Συγκεκριμένα, όταν κερδίζει ο Άρης πέναλτι οι τρεις πρώτοι κατά σειρά παίκτες είναι οι Γκάμα, Ματίγια, Μάνος. Αυτοί είναι που έχουν και την προτεραιότητα. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την ώρα που κέρδισε το πέναλτι ο Άρης και οι τρεις δεν ήταν στο χορτάρι. Αυτός ήταν και ο λόγος που έσπευσε να πάρει την μπάλα ο Σούντγκρεν, ο οποίος ήρθε από την Σουηδία ως “πεναλτάκιας”, μια και στην ΑΙΚ ήταν αυτός ο εκτελεστής και δεν έχει χάσει χτύπημα από το σημείο του πέναλτι.

Όπως όμοως ομολόγησε και ο Σουηδός, όταν ζήτησε την μπάλα ο Μήτρογλου, έκανε πίσω, αναγνωρίζοντας την αξία και την ικανότητα του διεθνή επιθετικού. «Κανονικά τα εκτελούσα τα πέναλτι στην πατρίδα, είμαι πάντα εύστοχος και νόμιζα πως θα το κάνω. Έλειπε ο Γκάμα και ο Ματέο, ένιωσα πως μπορώ να το πάρω. Ήταν και ο Μήτρογλου που είναι μεγάλος παίκτης, χρειαζόταν αυτοπεποίθηση και έτσι το εκτέλεσε εκείνος. Όταν πρόκειται για μια απόφαση ανάμεσα σε μένα και τον Μήτρογλου, τότε δεν μπορείς παρά να αφήσεις την μπάλα» είπε χαρακτηριστικά στην ραδιοφωνική του συνέντευξη αποδίδοντας το… respect στον 33χρονο επιθετικό.

To Top