ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χαμήλωσε την… μπάλα ο Φάμελος μετά τις αντιδράσεις: «Δεν υπάρχει ευθύνη Καρυπίδη, κάποια ΜΜΕ λειτουργούν για τα συμφέροντα των ιδιοκτητών»!

 Ο Σωκράτης Φάμελος, ένας εκ των βουλευτών που κατέθεσαν την επερώτηση για τα rapid test στην Περιφέρεια Αττικής, έδειξε να χαμηλώνει την μπάλα μετά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν για την επίθεση κάτω από την ζώνη, ομολογώντας ότι δεν υπάρχει ευθύνη του Καρυπίδη, ενώ φωτογράφισε τις σκοπιμότητες των ελεγχόμενων ΜΜΕ από ιδιοκτήτες ομάδων.

Στις δηλώσεις του τόνισε αρκετές φορές ότι δεν υπάρχει θέμα με τον προμηθευτή (Καρυπίδη) ο οποίος άλλωστε απλά έκανε την δουλειά του. Ακόμη σχολίασε πως όντως πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης δουλεύουν για τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, ενώ για την υπόθεση του Παλιουρίου δεν αρνήθηκε το σκάνδαλο, απλώς «πέταξε το μπαλάκι» στην επόμενη κυβέρνηση.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Αρχικά ανέφερε:

Το θέμα έχει να κάνει με το εύρος του ανταγωνισμού και τις τιμές, την διαχείριση του δημοσίου χρήματων. Η ερώτηση αφορά αποκλειστικά την περιφέρεια Αττικής και δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Εάν ένας φορές παίρνει ένα προϊόν χωρίς να εξαντλήσει τα περιθώρια της διαφάνειας θα πρέπει ο κ.Πατούλης να κοιτάξει και πάλι τα όσα κάνει και το πως διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα.

Για το αν το θέμα είναι πολιτικό ή αθλητικό:

Το θέμα έχει να κάνει με την δημοσίευση του δημοσίου χρήματος, δεν έχει να κάνει ούτε με πολιτικά συμφέροντα, και πολύ περισσότερο δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο.

Κανένας πολίτης δεν θα είχε αντίρρηση να είμαστε εξαντλητικοί και διαφανείς. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το δημόσιο χρήμα.

Eξάλλου εμείς δεν ρωτάμε για τον προμηθευτή. Ο προμηθευτής δεν έχει κάποια ευθύνη, έχει δικαίωμα να υποβάλει μία προσφορά και ελέγχεται μόνο από τα αρμόδια όργανα.

Εμείς υποθέτουμε ότι όλα τα τεστ έχουν την ίδια ποιότητα, και απλά αναρωτιόμαστε γιατί στην Αττική ήταν πιο ακριβά.

Εμείς άλλωστε όταν ήμασταν στην κυβέρνηση κάναμε ότι μπορούσαμε για να έχει ο Άρης ισονομία. Από την θέση του υπουργείου περιβάλλοντος είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τον Άρη σε όλα τα επίπεδα. Υπήρχαν μάλιστα και κάποια θέματα με την ηλεκτροδότηση που είχαν λυθεί.

Για το αν κάποια ΜΜΕ προσπαθούν να στρέψουν το θέμα κατά του Άρη και του Θόδωρου Καρυπίδη:

Υπάρχουν μέσα που λειτουργούν με βάση τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη του αλλά και την πολιτική του με μεγαλύτερη… αγάπη. Εγώ θα ήθελα τα ΜΜΕ να είναι πλουραλιστικά και να μην επηρεάζονται από τα συμφέροντα και τις θέσεις του κάθε ιδιοκτήτη.

Δεν πρέπει να γίνεται κάποιο μπλέξιμο με τα αθλητικά και τα πολιτικά πιστεύω του καθενός.

Για το θέμα του δάσους του Παλιουρίου που δόθηκε στον Ιβάν Σαββίδη:

Αν υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση σκανδάλου οποιουδήποτε επιχειρηματία και οποιασδήποτε ομάδες πρέπει να το ελέγξουμε. Αλλά επί της δικής μου υπουργίας ο φάκελος του Παλιουρίου είχε παραπεμφθεί και σε επιτροπή και σε δασολόγους και τελικά εγκρίθηκε επί της υπουργίας του κ.Χατζηδάκη.

To Top