Οι «Τimes» αποκαλύπτουν: «στημένο» το πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ!

Οι «Times» του Λονδίνου αποκαλύπτουν σε σημερινό δημοσίευμά τους πως «στήνεται» το καλεντάρι της Πρέμιερ Λιγκ εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχουν παιχνίδια ανάμεσα στους έξι μεγάλους του αγγλικού πρωταθλήματος την πρώτη και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος κάθε σεζόν.

Μέχρι σήμερα οι φίλαθλοι απέδιδαν αυτό το επαναλαμβανόμενο κάθε περίοδο γεγονός σε σύμπτωση. Ωστόσο το σχετικό δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι δεν επρόκειτο για σύμπτωση, αλλά για κάτι προκαθορισμένο, ώστε να αποφεύγονται τα ντέρμπι στην αρχή και στο τέλος του πρωταθλήματος.

Και γιατί να γίνεται αυτό; Καθαρά για τηλεοπτικούς λόγους, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των «Times». Επιπλέον, οι θεατές είναι σαφώς περισσότεροι καθώς προχωρά η σεζόν, κάτι που αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα στις ομάδες.

Η αποκάλυψη έγινε βάσει των συμβολαίων που υπέγραψαν οι σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας για την τριετία 2019-2022.

Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις από τους φιλάθλους. «Κάθε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ θα πρέπει να έχει δίκαιη αντιμετώπιση και δεν συμφωνούμε σε αυτούς τους όρους ώστε κάποιοι να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα από τηλεοπτικά δικαιώματα» ανέφερε εκπρόσωπος ενός κλαμπ οπαδών της Άρσεναλ.

To Top