Οι υποδομές δείχνουν τον δρόμο, αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά

Το ανδρικό τμήμα του ποδοσφαίρου έμεινε εκτός Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πληρώνοντας (πρωτίστως) τις μέτριες εμφανίσεις στην πλειοψηφία των παιχνιδιών. Την ίδια ώρα τα τμήματα υποδομής δείχνουν έναν δρόμο, τον οποίο ο Άρης (πλέον) θέλει δεν θέλει πρέπει να ακολουθήσει.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Το προπαιδικό τμήμα του Άρη κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης χθες. Είναι παιδιά 12-13 ετών, που έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα μέσα στο χόρτο και πλέον αρχίζουν να έχουν… φιλοδοξίες, όνειρα. Δεν έχει σημασία η κατάκτηση του τίτλου, σημασία έχει ότι αυτά τα παιδιά μπαίνουν σε μια λογική και νοοτροπία νικητή, που απουσιάζει τα τελευταία χρόνια από την “κορυφή” του ποδοσφαίρου στον Άρη.

Το παιδικό κατέκτησε επίσης το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης. Είναι παιδιά γεννημένα το 1997, έτοιμα την επόμενη χρονιά να “φλερτάρουν” με την ομάδα της Κ-17. Είναι παιδιά που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν, το αν μπορέσουν εξαρτάται κυρίως από τους ίδιους και μετά από την ομάδα.

Η Κ-17 έχει ήδη κερδίσει την θέση της στο φάιναλ φορ του πανελλήνιου πρωταθλήματος και θα διεκδικήσει εκεί τον τίτλο. Η παρουσία της εκεί αποδεικνύει ότι γίνεται σωστή δουλειά, αποδεικνύει ότι υπάρχει ταλέντο που καλλιεργείται και το επόμενο βήμα είναι η αξιοποίησή του.

Η Κ-20 κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα Ελλάδας και ακόμα πιο μεγάλη αξία από αυτόν τον τίτλο είναι το γεγονός ότι παίκτες όπως ο Γιαννιώτας, ο Κατίδης, ο Διούδης, ο Οικονομόπουλος έπαιξαν στην ανδρική ομάδα φέτος και απέδειξαν ότι μπορούν να δώσουν λύσεις, εφόσον αξιοποιηθούν σωστά. Η Κ-20 φέτος είναι τρίτη στο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί τίτλους, κυρίως όμως συνεχίζοντας να δίνει παίκτες στην ανδρική ομάδα.

Το ανδρικό τμήμα οφείλει να στραφεί στην υποδομή του. Όχι με την φιλοσοφία “τους βάζω όλους να παίξουν και – που θα πάει; – θα μου βγουν δυο, τρεις”, αλλά με συγκεκριμένη “πολιτική”, πλάνο και στόχο. Δεν μπορεί να παίξει όλη η Κ-20 στην πρώτη ομάδα, σίγουρα όμως υπάρχουν παίκτες που μπορούν να προσφέρουν. Η μετάβαση από την Κ-20 στην πρώτη ομάδα πρέπει να είναι μια διαδικασία με πολύ λεπτούς χειρισμούς και θα πρέπει αυτοί που ηγούνται διοικητικά και τεχνικά να ξέρουν αυτήν την διαδικασία.

To Top