Οι όμιλοι της Ευρωλίγκας 2014-15

Οι ομάδες της Euroleague Basketball έχουν από σήμερα ένα πλάνο να πορεύονται αφού έμαθαν τους αντιπάλους τους στη regular season της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο αφού αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, την Αρμάνι Μιλάνο, την Μπάγερν και την Τούροφ. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός παίζει κόντρα στην κάτοχο του EuroCup Βαλένθια, τη Λαμποράλ Κούτσα, τη Γαλατάσαραϊ, τον Ερυθρό Αστέρα και την Νεπτούνας. Στο TOP-16 προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο ενώ οι άλλοι δύο συνεχίζουν στο EuroCup.

Ο Μπερτομέου για το σύστημα διεξαγωγής

Κατ’ αρχάς, ο πρόεδρος κι Εκτελεστικός Διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, αναφέρθηκε στις αλλαγές που αφορούν το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης από τη σεζόν 2015-16. Συγκεκριμένα, θα είναι πιο ξεκάθαρη η επιλογή ομάδων από τα εθνικά πρωταθλήματα. Οι χώρες θα γνωρίζουν εκ των προτέρων πόσες ομάδες θα ”στέλνουν” στην Euroleague, χωρίς να περιμένουν να ολοκληρωθούν οι εθνικές λίγκες.

 

Η Μαδρίτη, το Final Four και ο Τόνι Πάρκερ

Εν συνεχεία, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι το επόμενο Final Four θα διεξαχθεί στο Palacio de los Deportes της Μαδρίτης (σ.σ. το οποίο θα μετονομαστεί σε Barclaycard Palacio de los Deportes), το τριήμερο 15-17 Μαϊου. Το παρών στη διαδικασία της κλήρωσης έδωσε, μεταξύ άλλων, ο σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς και πρωταθλητής στο ΝΒΑ με τα ”σπιρούνια”, Τόνι Πάρκερ, ως αφεντικό της Βιλερμπάν που συμμετέχει στον προκριματικό γύρο!

O Μιζράχι πήρε το βραβείο του Μπλατ

Στο περιθώριο της κλήρωσης, η Euroleague Basketball βράβευσε τους κορυφαίους για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Άλμπα Βερολίνου, Μάρκο Μπάλντι, παρέλαβε το βραβείο για το καλύτερο τμήμα μάρκετινγκ μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στην Euroleague και το EuroCup (σ.σ. ο Ολυμπιακός κατέκτησε τη δεύτερη θέση και η Λαμποράλ Κούτσα την τρίτη). Από ‘κει και πέρα ο πρόεδρος της Αρμάνι Μιλάνο, Λίβιο Πρόλι, βραβεύτηκε ως παράγοντας της χρονιάς. Παράλληλα, η πρόεδρος της Μακάμπι Σιμόν Μιζράχι παρέλαβε το βραβείο του Κόουτς της Χρονιάς για λογαριασμό το Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έχει μπόλικη δουλειά αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ με τους Καβαλίερς.

Τα ζευγάρια των προκριματικών

Οι 23 από τις 24 ομάδες που θα αγωνιστούν στην Euroleague είναι ήδη γνωστές. Αυτό που απομένει για να ολοκληρωθεί το ”παζλ” της διοργάνωσης είναι η ομάδα που θα προκύψει από τον προκριματικό γύρο και θα συμμετάσχει στον Α’ όμιλο. Σήμερα, λοιπόν, έγινε γνωστή η κλήρωση της προκριματικής φάσης που θα διεξαχθεί στην Οστάνδη. Η Ούνικς του Αργύρη Πεδουλάκη παίζει με τη Ζιελόνα Γκόρα, η Χαποέλ Ιερουσαλήμ αντιμετωπίζει την τσέχικη Νίμπουρκ, η Βιλερμπάν δοκιμάζεται κόντρα στην Οστάνδη ενώ η Ρίγα (σ.σ. πήρε τη θέση της Λέφσκι Σόφιας) παίζει με την Στρασμπούρ.

Πηγή: euroleague.sport24.gr

To Top