“Να μην διαλυθεί η ομάδα βόλεϊ”

Ο Κώστας Χαριτωνίδης αναφέρθηκε με… πόνο στο τμήμα βόλεϊ και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Χάρης Παπαγεωργίου και ο Ερασιτέχνης για να παραμείνει “ζωντανό”!

Οι δηλώσεις του Κώστα Χαριτωνίδη στον “Αρένα”:

Για το αν θα διατηρηθεί το τμήμα βόλεϊ: “Ο Χάρης Παπαγεωργίου στο θέμα αυτό είναι ευαισθητοποιημένος και σε κάποιες συνεντεύξεις είπε πως το βόλεϊ είναι ναυαρχίδα του Α.Σ .Δεν είναι εύκολο αυτό, γίνονται μια προσπάθεια και προσπαθούμε για να γίνουν κάποιες κινήσεις. Το να διατηρηθεί το τμήμα βόλεϊ είναι μονόδρομος. Δεν ισχύει αυτό που ισχύει στο ποδόσφαιρο πως αν μια ομάδα πέσει σε ερασιτεχνικό θα σβηστούν τα χρέη. Πρέπει να μπούμε σε άλλη διαδικασία. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ είναι μονόδρομος και πρέπει όλος ο κόσμος του Άρη να φροντίσει να βρεθούν χρήματα για την τρέχουσα σεζόν. Πέρυσι από την ΕΣΑΠ δεν πήραμε φράγκο, όλα πήγαιναν σε εκχωρήσεις . Μπορεί σε δύο χρόνια ο Άρης να έρθει σε καλό επίπεδο και να ανεβάσει τον πήχη για μια καλή ομάδα. Πρέπει να κρατηθεί και να ξοφλάει χρέη”.

Για τα όσα είπε στο συμβούλιο: “Εμείς στο συμβούλιο κάναμε κάποιες συζητήσεις και αναφέραμε τις συζητήσεις που κάναμε με σπόνσορες. Από εκεί και έπειτα δεν είναι πας μιλάς και όλα εντάξει. Χρειάζεται να το βάλουμε στο μυαλό τους και μια προεργασία για να πει το ναι η το όχι. Είπα στον πρόεδρο πως πρέπει να κάνει μια επιτροπή που να μπορεί να διαπραγματευτεί γιατί αν πριν έναν μήνα είχαμε την δυνατότητα να πάρουμε Έλληνες τώρα μπορούμε πάρουμε τρεις και μετά ίσως να μην μπορούμε να πάρουμε και κανέναν. Πρέπει να βιαστούμε”.

Για το αν υπήρξε κάποια ένταση στο συμβούλιο: “Μέχρι που έφυγα ενημερώθηκα ότι μετά το Δ.Σ συνέχισε την συζήτηση μόνο του. Όσο ήμουν τα πράγματα ήταν ήρεμα και δεν υπήρχε αντίδραση σε αυτά που έλεγα. Κάποιοι δεν πρέπει να μπερδεύονται από μόνοι τους και να αποκαλούνται μέλη του ΤΑΠ και να κάνουν συζητήσεις χωρίς να υπάρχει ενημέρωση του Α.Σ και του προέδρου. Όσες πόρτες χτυπήσαμε, ενημερώναμε πάντα το προεδρείο”.

Για το αν μπορεί να βρεθεί λύση: “Είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Πρέπει να βιαστούμε λίγο, να σκύψουμε το κεφάλι και να το δούμε σαν ένα γεγονός που αν δεν επιτευχθεί δεν θα στεκόμαστε και διοικητικά. Είναι δύσκολοι οι καιροί και λέγαμε και με τον πρόεδρο πως η καθημερινότητα σε πνίγει. Θες να υλοποιήσεις κάτι αλλά έρχονται άτομα που χρωστάει ο σύλλογος και χτυπάνε καθημερινά την πόρτα. Είναι και ενοχλητικό και δεν σε αφήνει να είσαι ήρεμος. Υπάρχει μια βούληση, ο πρόεδρος ήταν παλιός αθλητής και πρέπει να δουλέψουμε όλοι”.

Για την περσινή πορεία: ”Το γεγονός ότι ο Άρης κατέβασε πέρυσι ομάδα ήταν επιτυχία. Τα προβλήματα ήταν εδώ και μια τετραετία. Από τότε που ανέβηκε πολύ ο προϋπολογισμός χωρίς να έπρεπε. Κάποιες φορές νομίζουμε πως αν ανεβάσουμε τον προϋπολογισμό και αν φέρουμε κάποιον τίτλο θα μας πούνε το μπράβο. Την δεκαετία του 80 υπήρχαν στο μπάσκετ ο Άρης και ο ΠΑΟΚ όσα λεφτά και να έβαζε ο Γιαννακόπουλος ήταν τρίτος η τέταρτος. Έτσι και εδώ με Ηρακλή, Ολυμπιακό και παναθηναϊκό που πρωταγωνιστούσαν ξοδεύαμε τόσα λεφτά κάνοντας τι; Ευτυχώς έπεσε το μπουκαλάκι. Δεν υπάρχει ένας στην Ελλάδα που να πιστεύει πως ένα τέτοιο μπουκαλάκι τον έκανε να λιποθυμήσει. Έκανε ένα θέατρο γιατί με έξοδο στην Ευρώπη το συμβόλαιο του έχει πριν. Ένας που είναι αρχηγός στην Εθνική ομάδα, είναι διεθνής και απέναντι είναι συμπαίκτες του, δεν θα κάνει κάτι τέτοιο ασχέτως αν οι ενέργειες των φιλάθλων δεν ήταν σωστές”.

Για το αν είναι διαθέσιμος να εμπλακεί στον Άρη: “Εγώ 100 φορές έχω εμπλακεί στον Άρη, 100 φορές εξυπηρέτησα όμως στο απαγορευμένο καθεστώς κανείς δεν μπορούσε να πει πως ο Χαριτωνίδης βοήθησε εκεί. Υπήρχε ένα καθεστώς… Κορέας. Ακόμα και καλό να έκανες αν δεν ήσουν ο κολλητός τους το έβγαζαν έξω. Εγώ θα στηρίξω τον πρόεδρο γιατί πέρα από το ότι είναι φίλος μου, είναι παλιός αθλητής και έπρεπε χρόνια τώρα να μπούνε άνθρωποι που ίδρωσαν την φανέλα και έχουν και έναν σεβασμό στην ιστορία της ομάδας. Δεν μπορώ να μην είμαι συστρατευόμενος όταν μου το ζητάνε. Δεν έχει θύμωσα και δεν πάω. Τον λίγο χρόνο που έχω, όσο μπορώ τον αφιερώνω. Δεν μου ζήτησαν ποτέ να μην βοηθήσω άσχετα αν γράφουν κάποια μπλογκ κάποια πράγματα. Αυτά γράφτηκαν από το “καθεστώς της Κορέας” και τους “Κορεάτες”. Δεν μπορούσες να μιλήσεις και να έχεις άποψη αν δεν ήσουν αρεστός, άσχετα με το αν είσαι κάποιος. Για αυτό φτάσανε εδώ που φτάσανε τον σύλλογο. Τώρα είναι σε άλλη πόλη και φαντάσματα. Κάποιος που αγαπάει τον Άρη και λάθος να έκανε εδώ θα ήταν. Όλοι κάνουν λάθη στην δουλειά τους. Εμάς που δεν ήμασταν καθεστωτικοί μας έλεγαν πράγματα λες και κάναμε κάτι κακό. Την ιστορία μας την θέλανε βέβαια, αλλά δεν ήθελαν εμάς. Εγώ 10 χρόνια ήμουν προπονητής στον Άρη και έπαιζα από τα 14″.

Για την προσπάθεια του Χάρη Παπαγεωργίου: “Ο Χάρης προσπαθεί και πιστεύει πως μπαίνοντας ως ένα άτομο, παλιός αθλητής και σημαία πως θα σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις. Μπορεί να γίνει και αυτό. Είχαμε παλιά χούντα μέχρι να φύγουν όλα ήθελε χρόνο. Είναι συνήθειες και όλα αυτά. Αυτό που με τρελαίνει είναι η αγωνία τους και το συμφέρον τους. Είσαι επτά χρόνια με κάποιον που έφτασε εδώ τον σύλλογο και συνεχίζεις να θέλεις να είσαι στο συμβούλιο. Γιατί θέλουν να είναι; Μπορεί να είναι ο τρόπος ζωής τους έτσι. Ίσως αισθάνονται πως είναι δικός τους ο σύλλογος και δεν θέλουν να τον πάρει κάποιος άλλος. Αυτό είναι μεγάλο θέμα. Εγώ δεν θέλω να είμαι και δεν τρελαίνομαι. Κάποια στιγμή που παραιτήθηκε ο Γιώτας και μου παν να γίνω πρόεδρος αλλά δεν με ενδιέφερε καν. Μπορεί αυτή η ομάδα να πάει καλά; Δεν θέλω να είμαι πρόεδρος και χρόνο χάνω. Δεν είμαι παιδάκι, γίναμε 60 τώρα. Έχω και τέσσερα εγγονάκια. Με νοιάζει η ομάδα να πάει καλά και να βοηθήσω εκεί που μπορώ. Εγώ που είμαι βολειμπολικός, αν έπεφτε η ομάδα και καθάριζε θα έλεγα πάμε. Δεν γίνεται αυτό όμως. Κάνε μια ανταγωνιστική ομάδα με 100.000 χιλιάρικα να κρατηθείς. Κάνεις και την επόμενη χρονιά την απόσβεση σου και μετά επιστρέφεις ως ο γνωστός Άρης για να τους φας όλους”.

To Top