Οι «14» του Ζούρου για το προολυμπιακό

Αναμενόμενες ήταν οι επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή Ηλία Ζούρου στην Εθνική ανδρών, ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει στη Βενεζουέλα από τις 2 έως τις 8 Ιουλίου.

Εκτός ομάδας έμειναν, όπως αναμενόταν, οι τραυματίες Σχορτσανίτης και Κουφός, ενώ σε σχέση με την ομάδα που τερμάτισε στην 6η θέση πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας δεν κλήθηκε ο Ξανθόπουλος. Επίσης, απουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Στράτος Περπέρογλου, που είχε αντιμετωπίσει το περασμένο καλοκαίρι πρόβλημα στο γόνατο με αποτέλεσμα να μείνει τους πρώτους μήνες της φετινής σεζόν εκτός δράσης.

Αντίθετα, επιστρέφουν ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης, που πρωταγωνίστησαν στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο στάδιο θα συμμετέχουν στις προπονήσεις οι Σαρικόπουλος και Καββαδάς, που στη συνέχεια θα ενσωματωθούν στην Εθνική Β’, η οποία θα δώσει φιλικά στην Αυστραλία.

Οι παίκτες που κλήθηκαν είναι: Αντώνης Φώτσης, Γιάννης Μπουρούσης (Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο), Νίκος Ζήσης (Σιένα), Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός), Νικ Καλάθης, Κώστας Καϊμακόγλου, Ίαν Βουγιούκας (Παναθηναϊκός), Κώστας Βασιλειάδης, Δημήτρης Μαυροειδής (Μπιλμπάο), Μάικ Μπράμος (Γκραν Κανάρια).

Η πρώτη συγκέντρωση των διεθνών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (11/06). Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα απουσιάσει από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος θα έχει υποχρεώσεις με την Αναντολού Εφές στους τελικούς της τουρκικής λίγκας με την Μπεσίκτας τουλάχιστον μέχρι τις 8 Ιουνίου και το αργότερο ως τις 14 του μήνα. Μέχρι να αναλάβει τα ηνία, οι προπονήσεις θα γίνονται από τους συνεργάτες του: Τον Δημήτρη Πρίφτη και τον άμεσο συνεργάτη του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον Άρη, Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Φέτος το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει προετοιμασία στο Καρπενήσι, αφού δεν υπάρχει χρόνος. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά από κάποιες προπονήσεις στο ΟΑΚΑ θα αναχωρήσει για το Κάουνας, όπου θα αντιμετωπίσει στις 16 Ιουνίου τη Ρωσία και στις 17 του μήνα τη Λιθουανία (που επίσης παίρνουν μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά). Η Εθνική για να προσαρμοστεί στη διαφορετική ώρα της Βενεζουέλας θα ταξιδέψει στη Βραζιλία, όπου στις 26, 27 και 28 Ιουνίου θα αντιμετωπίσει σε τουρνουά τη «σελεσάο», τη Νέα Ζηλανδία και τη Νιγηρία. Αμέσως μετά, θα μεταβεί στο Καράκας για το Προολυμπιακό Τουρνουά, που χαρίζει τα τελευταία τρία εισιτήρια για το Λονδίνο. Αντίπαλοι της Εθνικής στην πρώτη φάση θα είναι η Ιορδανία (2/7) και Πουέρτο Ρίκο (4/7).

To Top