Οριστική διακοπή του δ. σ. της Λίγκας, μετά το «ντου» των οπαδών!

Η εισβολή οπαδών της ΑΕΚ στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του δ. σ., αυξάνοντας την αγωνία για τον Άρη και τις υπόλοιπες ομάδες! Μετά το «ντου» που προηγήθηκε και υπό το φόβο νέας επίθεσης, η συνεδρίαση διαλύθηκε, αφού οι παρευρισκόμενοι δεν είχαν διάθεση να συνεχίσουν την συζήτηση…

Η αγωνία παρατείνεται για τον Άρη και για τις υπόλοιπες ομάδες που προσδοκούσαν σε μία εισήγηση που θα οδηγούσε σε αναίρεση της μη αδειοδότησης ενόψει της νέας σεζόν. Κι αυτό, επειδή τα έκτροπα που προκάλεσαν περίπου 100 εισβολείς, οδήγησαν σε πρόωρη διακοπή της συνεδρίασης…

Ο αντιπρόεδρος του Πανιωνίου, Παντελής Τσιλαλίδης, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα κινητικό πρόβλημα, ταρακουνήθηκε κατά την είσοδο των οπαδών, έπαθε σοκ και κλήθηκε ασθενοφόρο να τον παραλάβει. Οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των ομάδων άκουγαν τους οπαδούς να τους βρίζουν, ενώ οι υπάλληλοι της Λίγκας αποχώρησαν έντρομοι από τα γραφεία τους! Τα πνεύματα ηρέμησαν με την άφιξη των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης και ο εκπρόσωπος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, ήταν ακόμα πιο απόλυτος, λέγοντας τη χαρακτηριστική φράση «λήξτε το»!

Ο Σάββας Θεοδωρίδης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις: «Είμαι ατσαλάκωτος, δεν έγινε τίποτα, τους καταλαβαίνω τους οπαδούς της ΑΕΚ» δήλωσε, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως του κλέψανε το κινητό τηλέφωνο και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε σχετικά, ώστε να του φράξουν τις κλήσεις.

«Δεν ήταν προσωπική επίθεση, εισέβαλλαν στο υπόγειο όπου συνεδριάζαμε και πέταξαν διάφορα πράγματα αλλά φροντίσαμε να διασκορπιστούμε νωρίς», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΟΦΗ.

Ωστόσο, προκάλεσε με την στάση του ο Ανδρέας Δημητρέλος της ΑΕΚ, ο οποίος επιχείρησε να… καλύψει τους τραμπούκους! «Ήταν απλά μια διαμαρτυρία των οπαδών της ΑΕΚ. Από τη μια έχουν δίκιο, αλλά είναι ένα θέμα που χωράει πολλή συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά.

Το σχετικό ρεπορτάζ του sport-fm.gr καταγράφει τις εξελίξεις από το ξεκίνημά τους:

«Σκηνές ροκ στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας! Περισσότεροι από 100 οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία εισέβαλαν στο κτίριο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Ένωσης και κατά των ανθρώπων της ομοσπονδίας. Πέταξαν αντικείμενα και μετά αποχώρησαν…

Νωρίτερα υπήρξε ένταση με τον Σάββα Θεοδωρίδη. Οι οπαδοί της ΑΕΚ τον έβρισαν και του πέταξαν ένα σάντουιτς…

«Πάρτε καλή απόφαση για την ΑΕΚάρα μας», φώναζαν οι οπαδοί της Ένωσης κατά το «ντου» που έκαναν στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής.

Τα άτομα που ήταν στην είσοδο προσπάθησαν να προφυλαχθούν. Μετά από λίγα λεπτά οι οπαδοί της ΑΕΚ βγήκαν από το κτίριο και αποχώρησαν. Λίγο αργότερα έκανε την εμφάνισή της και η αστυνομία, οι δυνάμεις της οποίας μέχρι τότε ήταν απούσες.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι οπαδοί της ΑΕΚ πέταξαν καρέκλες στους υπεύθυνους της Λίγκας, έσπασαν αντικείμενα, ποτήρια, και πέταξαν τον μπουφέ που υπήρχε στα γραφεία. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι έγιναν κλοπές από κινητά και πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα.

Οριστική διακοπή

Η εισβολή των οπαδών της ΑΕΚ στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση και φυσικά την οριστική διακοπή της συνεδρίασης του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας καθώς υπήρχε φόβος για νέα επίθεση αλλά και κανείς από τους υπεύθυνους δεν είχε πρόθεση να συζητήσει μετά από ό,τι είχε ακολουθήσει.

Περίπου στη 13:30 έφτασε στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος επρόκειτο να δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση».

To Top