ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Οι 150 συμμετοχές του Καστρίτη και τα υπόλοιπα ατομικά ρεκόρ

Ο Γιάννης Καστρίτης συμπλήρωσε 150 παιχνίδια στους πάγκους των ομάδων της Basket League και συνδύασε αυτό το επίτευγμα με νίκη που ήταν η 58η του στην κατηγορία.

*Ο Τζος Χάγκινς έφτασε για δεύτερη φορά και μάλιστα μέσα σε έξι ημέρες σε double-double με πόντους (10) και ασίστ (11) μετά από εκείνο που είχε κόντρα στον Ολυμπιακό (14π, 13ασ.). Αυτό που σημείωσε στα Άνω Λιόσια ήταν το τέταρτο της φετινής Basket League αφού από ένα έχουν Τιμ Φρέιζιερ και Κώστας Σλούκας.

Αυτή ήταν η 15η διψήφια επίδοση ασίστ στην ιστορία του Άρη και παράλληλα ο Αμερικανός ισοφάρισε την τρίτη μεγαλύτερη.

Ο Χάγκινς σημείωσε την πέμπτη καλύτερη επίδοση συντελεστή ασίστ/λαθών του φετινού Πρωταθλήματος αφού πέραν των 11 ασίστ που μοίρασε, είχε τρία λάθη (+8). Είναι ο παίκτης που έχει το σχετικό ρεκόρ περιόδου με το +12 κόντρα στον Ολυμπιακό (13/1).

Παράλληλα ο Αμερικανός γκαρντ του Άρη σημείωσε την 5η διψήφια επίδοση στην οικονομία για τη φετινή Basket League αφού είχε συντελεστή +11 (11 ασίστ, τρία κλεψίματα, τρία λάθη). Το ματς με τον Ολυμπιακό τού έχει δώσει την κορυφαία επίδοση της σεζόν (+13).

*Ο Γιώργος Φίλλιος έδωσε πολύτιμη βοήθεια στον Άρη σημειώνοντας 10 πόντους και μαζεύοντας πέντε ριμπάουντ. Έμεινε έναν πόντο μακριά από το ρεκόρ καριέρας του στο σκοράρισμα αφού είχε 11 στην 24η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος (Ηρακλής-Λαύριο Megabolt) και ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στα ριμπάουντ αφού πέντε είχε και σε εκείνο το ματς του Ιβανωφείου. Έχοντας μάλιστα 17 ranking ισοφάρισε επίσης το ρεκόρ καριέρας του αφού σε αυτήν την επίδοση είχε φτάσει και στο ίδιο παιχνίδι του περσινού Πρωταθλήματος.

*Ο Τζανόντ Νότε μπορεί να μην ήταν εύστοχος εντός πεδιάς (4/16 σουτ) ωστόσο έκανε πολύ καλή δουλειά στα ριμπάουντ. Μάζεψε επτά, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση του αφού είχε τέσσερα απέναντι στον ΠΑΟΚ Mateco.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*O Άρης έφτασε στη νίκη παίρνοντας μόλις τέσσερις πόντους από βολές που είναι η μικρότερη φετινή επίδοση αφού η προηγούμενη ήταν οι πέντε που είχαν οι «κιτρινόμαυροι» λίγες μέρες νωρίτερα κόντρα στον Ολυμπιακό. Παράλληλα σημείωσε και το πρώτο 100% της σεζόν (4/4) αφού η προηγούμενη, μεγαλύτερη επίδοση ήταν το 88,88% που είχε το Λαύριο Megabolt κόντρα στον ΠΑΟΚ mateco (16/18). Στα τελευταία εννιά χρόνια αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ο Άρης είχε απόλυτη ευστοχία από τη γραμμή του φάουλ σε ένα παιχνίδι του, αφού μέτρησε 5/5 βολές στο ματς του περσινού Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

*Οι επτά τάπες του Χόρκλερ οδήγησαν τον Άρη στις εννιά και στην κορυφαία επίδοση της σεζόν στην Basket League. Παράλληλα η ομάδα της Θεσσαλονίκης ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της στις τελευταίες εννιά σεζόν αφού εννιά κοψίματα είχε και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο της περιόδου 2014-15.

*Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη σημείωσε τον κορυφαίο αμυντικό συντελεστή της περιόδου στις κατηγορίες κλεψίματα/κοψίματα με το +17 που είχε (8/9) αφού ο προηγούμενος ήταν το +16 (10/6) του Παναθηναϊκού απέναντι στο Λαύριο Megabolt.

*Οι φιλοξενούμενοι έγιναν η πέμπτη ομάδα του φετινού Πρωταθλήματος που παρουσίασε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων σε ένα παιχνίδι. Δύο φορές το έκανε ο Ιωνικός και από μία ΠΑΟΚ mateco, Ολυμπιακός και ΑΕΚ.

 

To Top