Οι 18 βαθμοί δεν είναι θέμα ποιότητας, είναι θέμα νοοτροπίας, το φανέρωσε ο Τάτος…

Οι 18 βαθμοί του Άρη και η 14η θέση στην βαθμολογία δεν είναι απόρροια της ποιότητας της ομάδας. Είναι πρωτίστως απόρροια της νοοτροπίας. Είναι απόρροιας της αποδοχής μιας κατάστασης “βολέματος” που χρόνια τώρα κυριάρχησε στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ήταν προτιμότερο να έχανε ο Άρης χθες από την Κέρκυρα. Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από το “Χ”, γιατί δεν θα υπήρχαν δηλώσεις του τύπου “καλή είναι και η ισοπαλία έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι”, αλλά θα υπήρχε σοκ. Όχι, δεν είναι καλή η ισοπαλία “όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι”. Το σοκ από μια ήττα χθες θα λειτουργούσε πολύ διαφορετικά στην ομάδα από άλλη μια αγωνιστική χωρίς ήττα. Και χωρίς νίκη όμως. Μία σε 10 ματς έχει η ομάδα… Υπνωτίζει η ισοπαλία.

Ο κόσμος του Άρη τραβήχτηκε πάλι σε ένα εκτός έδρας ματς, ήταν παρών και ούρλιαζε για να δει να εξελίσσεται ένα παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας σε νίκη. Όχι για να βλέπει παίκτες να κάνουν καθυστερήσεις για να “κρατήσουν” τον βαθμό επειδή η ομάδα τους έπαιζε με 10 παίκτες.

Ο Ανδρέας Τάτος απορούσε στο φινάλε με ότι βίωνε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μου θύμισε τον Νταβίντ Αγκάνθο στη Τούμπα. Με το σκορ στο 3-0, σκοράρει και κάνει σαν τρελός. Πίστευε μέσα του ότι μπορεί να γυρίσει το ματς. Μόνο αυτός. Έτσι και χθες. Ο Τάτος και ο Ζαραδούκας πίστευαν ότι μπορεί ο Άρης να φύγει νικητής από την Κέρκυρα. Ο πρώτος έβαλε τις φωνές στον Βελλίδη, ο δεύτερος ξεκίνησε να κάνει… κούρσα στο 90φεύγα για να επιτεθεί. Διαφορετική νοοτροπία.

Αλλάζει αυτή μέσα σε μια χρονιά με τόσα πολλά προβλήματα; Αλλάζει όταν οι νεαροί παίκτες του Άρη που είναι ταλαντούχοι, αλλά άπειροι αντί να δουλεύουν σε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, έχουν ακούσει τρεις διαφορετικές φιλοσοφίες σε ένα εξάμηνο (και όσοι ήταν και πέρσι επτά φιλοσοφίες στο σύνολο);

Μακάρι να κρατηθούν υγιείς ο Αγκάνθο και ο Πουλίδο και να μπορέσει η ομάδα να έχει τέσσερις παίκτες στην 11αδα που θα μπορέσουν να παρασύρουν τους υπόλοιπους σε μια διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά. Με ισοπαλίες δεν σώζεται η ομάδα…

ΥΓ: Μετά την ήττα από τον Πανιώνιο στο Παλέ ο Βαγγέλης Αγγέλου βγήκε και υπερασπίστηκε τους παίκτες του. Χθες μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ δήλωσε ντροπιασμένος από τον ίδιο του τον εαυτό και τους παίκτες του για την εικόνα που παρουσίασε ο Άρης. Ντροπιασμένος γιατί αυτή η ομάδα, έτσι όπως είναι, δημιούργησε απαιτήσεις πρωτίστως στον ίδιο της τον εαυτό. Ρέθυμνο, Ηλυσιακός και Πανελευσινιακός είναι τα επόμενα παιχνίδια, δύο στο Παλέ, ένα στην Αθήνα. Αν το χθεσινό ήταν κακή παρένθεση θα αποδειχθεί στην πράξη με τρεις νίκες.

 

To Top