Οι 9 αλήθειες του Πρόμπιερζ «πίσω από τις λέξεις»

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ στο arisfc.gr είχε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα να αναδείξει, σε επίπεδο θεωρίας πάντα… Το PRESSARIS προσπάθησε να αναδείξει τις εννιά αλήθειες του Πολωνού προπονητή, «πίσω από τις λέξεις» της συνέντευξης και να σας τις παρουσιάζει.

Με βάση αυτά που είπε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ – οι φίλοι του Άρη έχουν την ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν και σε βίντεο- ο Πολωνός προπονητής του Άρη ανέπτυξε εννιά άξονες, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει για να επαναφέρει την ομάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έχουμε και λέμε…

1. Πειθαρχία. Η λέξη αυτή, αποτελεί το κλειδί για να ανοίξουν πολλά στην προσπάθεια του Άρη να επανακάμψει. Για την εφαρμογή της πειθαρχίας έγινε φέτος πολύς λόγος στους κίτρινους. Ο Πρόμπιερζ θέλει να ξεκινήσει από αυτήν για να προχωρήσει και πιστεύει ότι έχει τον τρόπο να το κάνει.

2. Εκμετάλλευση της ποιότητας. Ο Άρης κατά γενική ομολογία διαθέτει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, χωρίς όμως τα ανάλογα αποτελέσματα. Ο 39χρονος προπονητής δείχνει αποφασισμένος να ρίξει μεγάλος βάρος στην αξιοποίηση των ποιοτικών αυτών ποδοσφαιριστών. Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα του Ρικάρντο Φατί, ο οποίος έχει σημαντική αναγνωρισιμότητα εκτός των ελληνικών συνόρων και να τους φέρει στην «πρώτη γραμμή» της αντεπίθεσης.

3. Δουλειά στα στημένα. Όποιος δει σε βίντεο τα παιχνίδια του Άρη θα καταλάβει το αυτονόητο. Η ομάδα πάσχει στα στημένα. Ο νέος προπονητής είναι αποφασισμένος να… θεραπεύσει το πρόβλημα στο σημείο αυτό.

4. Προώθηση των νέων. Επίσης μεγάλη κουβέντα έγινε φέτος και για την αξιοποίηση της πρωταθλήτριας ομάδας Κ20 του συλλόγου. Ομολογία του Πολωνού είναι η θέλησή του να αναδείξει ποδοσφαιριστές από τους νέους. Δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει. Ήδη ο Γιαννιώτας ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό και όλα δείχνουν ότι θα ριχθεί και στη μάχη της Κρήτης.

5. Το βάρος στους συνεργάτες. Μεγάλη υπόθεση θεωρεί το «καλό τιμ και την καλή χημεία» που πρέπει να υπάρχει για να φανεί η δουλειά, να έχει καρπούς. Ο Πρόμπιερζ εξήγησε για ποιο λόγο έχει δίπλα του κάποιους ανθρώπους και ξεκαθάρισε ότι περιμένει πολλά από την ομαδική δουλειά.

6. Μείωση του ρόστερ… Ή κατά τη σύγχρονη ελληνική έκφραση των ημερών… «κούρεμα» του ρόστερ. Οι ποδοσφαιριστές του Άρη είναι πολλοί. Το είπε ο Τσιώλης, το ξέρει η διοίκηση, το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Ο Πρόμπιερζ απλά το επισήμανε κι αυτός, υπογραμμίζοντας όμως ότι περιμένει την… αποσυμφόρηση του υλικού για να μπορεί να δουλέψει σε ιδανικό βαθμό. Αυτό θα γίνει, όμως από τον Ιανουάριο…

7. Στοπ στη μεταγραφολογία. Ο προπονητής του Άρη ξέρει ότι στα επόμενα καθοριστικά επτά παιχνίδια, τα οποία θα κρίνουν σε μεγάλο ποσοστό την πορεία της ομάδας, θα στηριχθεί στο υλικό που έχει σήμερα. Και πολύ φυσιολογικά έκοψε κάθε συζήτηση για μεταγραφές αυτήν τη στιγμή.

8. Μαθήματα ελληνικών. Η πρόθεση του Μίχαλ Πρόμπιερζ να μάθουν άπαντες στην ομάδα να μιλούν ελληνικά είναι δεδομένη. Ο Πολωνός προπονητής σε αντίθεση με ότι συνηθίζεται στο σύνολο των ελληνικών ομάδων, αλλά και στον Άρη τα τελευταία χρόνια με την παρουσία (πλην των Τσιώλη, Μιχαλήτσου) ξένων προπονητών, είναι κατηγορηματικός: «μιλώντας ελληνικά θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα». Τα μαθήματα ξεκινούν, ώστε να μιλάνε όλοι μια κοινή γλώσσα… Και αυτή θα είναι η ελληνική. Ευχήθηκε μάλιστα η επόμενη συνέντευξή του να είναι στα Πολωνικά.

9. Στήριξη από τον κόσμο. Τους φιλάθλους του Άρη τους γνώρισε ως αντίπαλος, τους θαύμασε και τώρα περιμένει να τους ζήσει και ως προπονητής της ομάδας. Γνωρίζει τη μεγάλη τους δυναμική και γι αυτό φρόντισε να στείλει το μήνυμά του άμεσα: «Το μόνο που θέλω να πω είναι να σταθούν πίσω μας, να μας πουν καλή επιτυχία και εμείς θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε».

 

To Top