Οι start ups εταιρίες της Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται σε επενδυτές στην ΔΕΘ!

Δυναμική παρουσία θα έχει το οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης στο θεματικό περίπτερο των startups Digital Greece στο περίπτερο 12 της 83ης ΔΕΘ. Καινοτόμες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης υπό την ομπρέλα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης και του OK!Thess θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο 3.000 τμ, το οποίο μίσθωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής startup κοινότητας.

Περισσότερες από 100 επιχειρήσεις έχουν δηλώσει ενδιαφέρον μέχρι στιγμής για συμμετοχή στο περίπτερο Digital Greece, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Αμερικανικό Περίπτερο, προκειμένου οι startuppers να έρθουν σε επαφή με εταιρείες και επενδυτές από τις ΗΠΑ. Στην «Ψηφιακή Ελλάδα» οι Έλληνες επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους, τα προϊόντα και τα επιτεύγματά τους, πλαισιωμένοι από ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και workshops σε θέματα νέων τεχνολογιών, creative industry, ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και ψηφιακών δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο του προγράμματος παράλληλων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με διακεκριμένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους φορέων υποστήριξης του οικοσυστήματος, με προτεραιότητα στον εντοπισμό πηγών χρηματοδότησης και στις επαφές με επενδυτές.

Οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης πέραν της συμμετοχής τους στο περίπτερο 12 θα έχουν ενεργό ρόλο σε workshops, panels και παράλληλες παρουσιάσεις. Επίσης, θα συμμετέχουν στα Innovation Bootcamp, εργαστήρια που στοχεύουν στην εισαγωγή των συμμετεχόντων σε βασικές έννοιες του επιχειρηματικού σχεδιασμού και δημόσιας παρουσίασης και τα οποία θα πραγματοποιούνται στη διάρκεια της ΔΕΘ στο Αμερικανικό Περίπτερο.

Εννέα εταιρείες με την AZK

Υπό την ομπρέλα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στο περίπτερο Digital Greece θα βρίσκονται οι εξής εταιρείες:

BookingClinic

H BookingClinic είναι μία πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για να προσφέρει υπηρεσίες στον ασθενή, ο οποίος πρέπει να νοσηλευτεί σε κάποια κλινική για μία θεραπεία ή μία εγχείρηση. Ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει εκατοντάδες πακέτα θεραπείας, κλινικές και γιατρούς, όπως και τη συνολική εμπειρία άλλων ασθενών, να επιλέξει την κατάλληλη κλινική και να κάνει κράτηση.

Elektronio

Η εταιρεία ποδηλάτων Elektronio ξεκίνησε το 2015 από τη Θεσσαλονίκη με στόχο να προσφέρει έναν νέο τρόπο μετακίνησης. Έτσι, δημιουργήθηκε το Play, το πρώτο τρίτροχο, ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο, χειροποίητο και σχεδιασμένο για περισσότερες από μία χρήσεις. Υπάρχει και η δυνατότητα custom παραγγελίας για όσους θέλουν το δικό τους μοντέλο να είναι ακόμη πιο ξεχωριστό.

Stonewave

H Stonewave είναι μία εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων, εφαρμογών web και mobile με έμφαση στον στον open source κώδικα.

Leaders Lab

Η Leaders Lab ειδικεύεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας, επιχειρηματικότητας και στην αλλαγή πεποιθήσεων, οπτικής και mindset ώστε να υποστηρίζει τους πελάτες της να βελτιώνουν τον τζίρο και την κερδοφορία τους, αναπτύσσοντας την απόδοση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

IQTaxi

Η IQTaxi αναπτύσσει εξειδικευμένες λύσεις τηλεματικής για τον κλάδο των ταξί. To ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης κλήσεων και δρομολόγησης στόλου ταξί IQ Taxi λειτουργεί σήμερα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, έχοντας εξυπηρετήσει πάνω από 10.000.000 κλήσεις παγκοσμίως.

Blockachain

H εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού και προγραμματισμού Blockachain ειδικεύεται στα blockchain projects. Δημιουργήθηκε το 2017 και είναι joint venture των εταιρειών Athens Technology Center(ATC) και Vidavo.

Pragma-IoT

Η Pragma-IoT είναι μία spin-off εταιρεία του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΕΤΑ(ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ) που στοχεύει στην προσφορά λύσεων end-to-end και συμβουλευτικής στον τομέα του Διαδικτύου των Πραγμάτων(Internet of Things).

FarExtra

Η spin-off εταιρεία Farextra ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2017 από το ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ και την Regola Srl, εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων end-to-end, καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών, στους τομείς της on-the-job εκπαίδευσης, της αναγνώρισης και αντιμετώπισης συμβάντων σε πραγματικό χρόνο, της υποστήριξης με επαυξημένη πραγματικότητα, της 3D αναγνώρισης αντικειμένων, καθώς και του εντοπισμού θέσης και της καταγραφής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Απευθύνεται σε εταιρίες από τους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής και συντήρησης, μέχρι της ναυπηγικής και αεροναυπηγικής.

MindMed

H MindMed είναι μία spin-off εταιρεία του ΕΚΕΤΑ, που έχει αναπτύξει μία καινοτόμα πλατφόρμα υγείας για προσωποποιημένες υπηρεσίες υποστήριξης ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις με τη χρήση τεχνολογιών Internet of Things, τεχνητής νοημοσύνης και blockchain.

Μέλη του Technopolis cluster και θερμοκοιτιζόμενες εταιρείες

Υπό την ομπρέλα του πάρκου επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν στο θεματικό περίπτερο τα εξής μέλη του Technopolis cluster και θερμοκοιτιζόμενες εταιρείες:

Apifon

Η Apifon είναι μια εταιρία που ειδικεύεται στo multichannel messaging, με τεχνολογίες που φιλοξενούνται σε υποδομές cloud, και απευθύνεται σε επιχειρήσεις, που θέλουν να βελτιστοποιήσουν την επικοινωνία με τους πελάτες τους και να κάνουν επιτυχημένες διαφημιστικές καμπάνιες για προσέλκυση πελατών και προβολή προϊόντων με το μικρότερο δυνατό κόστος. Για τα παραπάνω χρησιμοποιούνται ως δίαυλοι επικοινωνίας το SMS, το email, το viber, το whatsapp και βέβαια αυτά είναι συνδεδεμένα με την πλατφόρμα Μookee που η Apifon έχει αναπτύξει.

Datascouting

Η DataScouting είναι μία εταιρία παροχής και ανάπτυξης λογισμικού και τεχνολογικών υπηρεσιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών με εξειδίκευση στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για εταιρίες και οργανισμούς media monitoring, βιβλιοθήκες, αρχεία και μουσεία.

Vidavo

Η Vidavo παρέχει ολοκληρωμένες τεχνολογικές υπηρεσίες τηλεϊατρικής για την πρόληψη και την διαχείριση χρόνιων νοσημάτων, την ανεξάρτητη διαβίωση αλλά και την ενίσχυση της υγείας και της ευεξίας. Οι τεχνολογικές λύσεις που προσφέρουμε είναι το αποτέλεσμα 15 και πλέον ετών έρευνας και ανάπτυξης και φέρουν την σφραγίδα της αναγνώρισης χιλιάδων χρηστών που τις έχουν δοκιμάσει και των εγχώριων και διεθνών προτύπων με τα οποία έχουν πιστοποιηθεί.

EPI SYSTEMS

Η EPI SYSTEMS A.E. δραστηριοποιείται στους τομείς της «Φιλοξενίας και Εστίασης» καθώς και της «Πληροφορικής-Επικοινωνιών και Αυτοματισμών» παρέχοντας λύσεις υψηλής τεχνολογίας για ξενοδοχεία, εστιατόρια και επιχειρήσεις.

Infoδημ

Η Infoδημ παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Χαρτογραφίας, Διαδικτυακών G.I.S., Σχεδιασμού Συστημάτων, Ανάπτυξης Εφαρμογών και Υπηρεσιών Συμβούλου. Η εταιρεία διαθέτει ευρεία εμπειρία και εξειδίκευση στο σχεδιασμό, ανάπτυξη, διαχείριση, λειτουργία και τεχνική υποστήριξη σύνθετων πληροφοριακών συστημάτων διαχείρισης και παρακολούθησης χωρικών και περιγραφικών δεδομένων, στην υλοποίηση έργων βασισμένων σε Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών και την ανάπτυξη σχετικών εφαρμογών.

Nanotypos

Η εταιρεία Νανότυπος επικεντρώνεται στη μεταφορά καινοτόμων ιδεών και πρότυπων προϊόντων από εργαστηριακή κλίμακα σε παραγωγή μεσαίου όγκου, διατηρώντας παράλληλα το κόστος παραγωγής σε χαμηλά επίπεδα. Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές νάνο-λιθογραφίας, παράγει και εμπορεύεται ολογράμματα ασφαλείας, οπτικές μεμβράνες, μίκρο/νάνο δομημένες επιφάνειες και προϊόντα νανοτεχνολογίας για ευρύ φάσμα εφαρμογών.

BIOMAS

Η BIOMAS είναι μία εταιρεία που εξειδικεύεται στον τομέα της Πληροφορικής. Ο στόχος της είναι η συνεχής ανάπτυξη της on-line πλατφόρμας δημοπρασίας για προϊόντα βιομάζας.

Tellody

Η Tellody, εταιρεία του ομίλου ΜSensis και θερμοκοιτιζόμενη στην Τεχνόπολη είναι μια ολοκληρωμένη, all-in-one, πλατφόρμα ψηφιακού μάρκετινγκ με έμφαση στις ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες επιχειρηματικής ευφυΐας, ψηφιακών επικοινωνιών και πληροφορικής ώστε με την δημιουργία προσωποποιημένων μηνυμάτων και ενεργειών προώθησης (ιστοσελίδες εισαγωγής στοιχείων και επαφών, αποστολή αρχείων, ηλεκτρονικών κουπονιών, vouchers και εισιτηριών, μετρήσεων γνώμης, κ.α.) να οικοδομήσει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των εταιριών και των πελατών τους. Το Tellody βασίζεται σε τεχνολογίες cloud με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται τοπική εγκατάσταση και αγορά υπολογιστικού συστήματος ή εξειδικευμένο προσωπικό για την λειτουργία του.

Ham Systems

Η εταιρεία Ham Systems(Home Automation and More) διαθέτει προϊόντα, υπηρεσίες και εφαρμογές αυτοματισμού σπιτιού. Μέσω της ιστοσελίδας και της εφαρμογής της Ham Systems ο πελάτης μπορεί να ελέγξει τις οικιακές συσκευές από το κινητό ή το τάμπλετ, να ελέγξει αν άφησε σε λειτουργία τον φούρνο ή να ανοίξει το θερμοσίφωνο την ώρα που επιστρέφει στο σπίτι.

Curious, Inc. | Σχολή Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

Η Curious, Inc. είναι μια σχολή που ειδικεύεται στην εκπαίδευση Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και εδρεύει στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Eκπαιδεύει και καθοδηγεί επιστήμονες και επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που ξεκινούν από τη διαχείριση της καινοτομίας και την έρευνα έως την ανάπτυξη προϊόντων που θέλουν οι άνθρωποι να αγοράσουν και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Η σχολή ιδρύθηκε από τον Δρ Φώτη Φιλιππόπουλο, έναν βραβευμένο ερευνητή εταιρικής καινοτομίας με παγκόσμιο επαγγελματικό αποτύπωμα και πιστοποιημένο από το MIT στη διδασκαλία καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Από τη θερμοκοιτίδα του OK!Thess στη ΔΕΘ

Με τη θερμοκοιτίδα ΟΚ!Thess θα συμμετέχουν στο Digital Greece οι εταιρείες:

Grekaddict

Eίναι μια ψηφιακή αγορά ταξιδιών και δραστηριότητων με άμεση κράτηση, για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Rhoe’

Παρέχει μια λύση hardware και λογισμικού που βοηθάει δημόσιες αρχές μεσαίου μεγέθους να εκδώσουν και να διαχειριστούν παραβάσεις, αυτοματοποιώντας διατερματικά την διαδικασία.

Veltio

Η Veltio προσφέρει στους επαγγελματίες της εστίασης μια συσκευή ψησίματος φιλέτου που επιτρέπει επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα.

Octappush

Το Octappush είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για τις εφαρμoγές/παιχνίδια του κινητού όπου ο χρήστης μπορεί να μάθει τι χρησιμοποιούν οι φίλοι του και οι άνθρωποι που εμπιστεύεται.

INOMO

Είναι μια καινοτόμος εταιρεία επίπλων γνωστή για τον πρωτότυπο, high-end σχεδιασμό fiberglass επίπλων τα οποία σχεδιάζει, κατασκευάζει και φέρνει στην αγορά μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της.

CubesCoding

Aναπτύσσει ένα ρομπότ παιχνίδι και τουβλάκια που το προγραμματίζουν, με σκοπό να βοηθήσει παιδιά να μάθουν παίζοντας.

Πηγή: voria.gr

To Top