ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οκτώ μήνες χωρίς τον Άλκη: Οι γονείς του ανοίγουν το δωμάτιο του! “Φοράμε τα ρούχα του” (video)

Oκτώ μήνες πέρασαν από την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας του άνοιξε το σπίτι της οικογένειας, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και έδειξε το δωμάτιο του αδικοχαμένου του γιου, αλλά και πως έχει διακοσμηθεί από την αγάπη και τις προσφορές του κόσμου.

«Τι ομάδα εισαι»; Αυτή ήταν η αφορμή για να χάσει τη ζωή του το νεαρό παιδί, στα σκαλιά μιας πολυκατοικίας, καθώς η απάντηση που έδωσε δεν ήταν η επιθυμητή για τους θύτες.

Ο πατέρας του Άλκη μίλησε πολλές φορές στις κάμερες και δήλωσε πως το παιδί του που τόσο αγαπούσε και ήταν το στήριγμά του, είναι πλέον σύμβολο για όλους εκείνους που φανατίζονται και σκοτώνουν για τις ομάδες τους.

Η εκπομπή του Star βρέθηκε στο σπίτι τους στην Βέροια και ο πατέρας έδειξε το γεμάτο αγάπη αλλά και πόνο δωμάτιο του Άλκη. «Είναι το καταφύγιό μου», δήλωσε ο πατέρας.

Το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με κασκόλ του Άρη, μπλούζες διάφορων ομάδων.

«Προσπάθησα να διακοσμήσω και να στολίσω αυτό τον χώρο με όλα τα ενθύμια που έδωσαν οι άνθρωποι που κατάλαβαν και ένιωσαν ότι ο Άλκης έφυγε άδικα, από κάποια άτομα που είχαν μέσα τους μίσος επειδή υποστήριζε μια διαφορετική ομάδα», είπε ο πατέρας.

«Απλώς ήθελα η δολοφονία του Άλκη να μην φέρει άλλο κακό και μίσος και να αποτελέσει γεγονός ένωσης», είπε ο πατέρας, αναφερόμενος σε όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Παράλληλα, η μητέρα του Άλκη έκανε την δική της δήλωση. «Όλες εμείς οι πόντιες μανούλες έχουμε μεγαλώσει με τα βιώματα του ξεριζωμού. Ξέρουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε».

Παρά την διαφορά που υπήρχε στο σωματότυπο πατέρα και γιού, ο κ. Καμπανός φοράει τα ρούχα του γιού του για να νιώθει με αυτό τον τρόπο πως ακόμη τον έχει κοντά του… να τον νιώθει μέσα του.

Η μητέρα του Άλκη ερωτώμενη αν κάποια από τις δώδεκα οικογένειες ζήτησε συγγνώμη για την αποτρόπαια πράξη των παιδιών τους και αν την δέχεται, απάντησε ότι: «Για να δεχτείς μια συγγνώμη πρέπει να ακούσεις συγγνώμη. Εμένα κανένας δεν μου ζήτησε».

«Για εμένα δεν ήταν απλώς μια δολοφονία, ήταν οικογενειοκτονία – Γιατί το βράδυ που δολοφόνησαν τον Άλκη, δολοφόνησαν κι εμένα μαζί», είπε η μητέρα γεμάτη πόνο.

To Top