Ολλανδία: Πρώτος σκόρερ ο Δουβίκας, εκτός Champions League o Άγιαξ!

Ο Τάσος Δουβίκας με 19 γκολ μοιράστηκε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με τον Τσάβι Σίμονς, ενώ η Αϊντχόφεν άφησε εκτός Champions League τον Άγιαξ!
Αυλαία στο ολλανδικό πρωτάθλημα, με τον Τάσο Δουβίκα να φτάνει σε ένα σημαντικό προσωπικό επίτευγμα. Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε ξανά στην νίκη της Ουτρέχτης με την Έμεν (3-2) έφτασε τα 19 τέρματα και ολοκλήρωσε την σεζόν ως πρώτος σκόρερ της Eredivisie.

Ωστόσο, θα μοιραστεί το βραβείο με τον Τσάβι Σίμονς, αφού ο μεσοεπιθετικός της Αϊντχόφεν σκόραρε δις στην νίκη μέσα στην έδρα της Άλκμααρ (1-2) με το δεύτερο του τέρμα να έρχεται στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Κάπως έτσι, η PSV τερμάτισε στην δεύτερη θέση και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League από τον Άγιαξ, ο οποίος ηττήθηκε από την Τβέντε με 3-1 και έμεινε στην τρίτη θέση, σε μία εντελώς αποτυχημένη σεζόν.

Η Άλκμααρ που τερμάτισε 4η θα παίξει στο Europa League, ενώ για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο θα παίξουν στα πλέι-οφ για το Conference League: Τβέντε, Σπάρτα Ρότερνταμ, Ουτρέχτη και Χέρενφεϊν.

To Top