ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ομάδα που συνδυάζει ουσία, καλό ποδόσφαιρο και… ανατροπές παραδόσεων έγινε φέτος ο Άρης!

Η ξέφρενη πορεία του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα συνεχίστηκε χθες στη Λεωφόρο. Η νέα εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού όχι απλά διατηρεί τον Άρη φαβορί για τη 2η θέση και σε τροχιά Ευρώπης, αλλά αποτελεί νέο ρεκόρ για τους κίτρινους, που έφτασαν τα οχτώ “διπλά” στο πρωτάθλημα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά!

Ο Άρης του Άκη Μάντζιου δεν είναι απλά μια ομάδα που παίζει όμορφο, ελκυστικό ποδόσφαιρο. Είναι μια ομάδα που έχει καταφέρει να βρει ισορροπία ανάμεσα στην ουσία και το θέαμα και έγινε μια ομάδα που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα.

Δικαίως βρίσκεται στη 2η θέση, δικαίως θεωρείται φαβορί για την κατάκτησή της, που οδηγεί για τρίτη σερί χρονιά σε παρουσία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Επίσης, ο Άρης έγινε η πρώτη ομάδα που πέτυχε δύο εκτός έδρας νίκες επί του Παναθηναϊκού σε μία σεζόν! Πρόκειται για επίτευγμα που δεν έχουν πετύχει ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ κόντρα στους πράσινους.

Ο Άρης είχε κερδίσει και στις 4 Οκτωβρίου, με 1-0 στο ΟΑΚΑ στο ματς του α’ γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με το γκολ του Μαντσίνι.

Όποια ομάδα είχε κερδίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας, δεν τα είχε καταφέρει στο ματς πρωταθλήματος της ίδιας χρονιάς, όπως για παράδειγμα ο ΠΑΣ Γιάννινα φέτος.

Έγινε η πρώτη ομάδα από το 1959 και μετά, που καταφέρνει να νικήσει τον Παναθηναϊκό δύο φορές στην έδρα του στην ίδια σεζόν.

Επίσης, οι κίτρινοι κατάφεραν να σπάσουν την αρνητική παράδοση που είχαν στη Λεωφόρο, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό ξανά μετά από 38 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 13 Φεβρουαρίου 1983 και πάλι με 1-2 και πάλι με ανατροπή.

Παράλληλα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ εκτός έδρας νικών σε μία περίοδο, φτάνοντας τις οκτώ, και ξεπέρασε την επίδοση που είχε επτά τις σεζόν 2002-03, 1994-95 και 1973-74.

Όλα αυτά τα ρεκόρ και οι διακρίσεις πιστοποιούν του λόγου το αληθές, ότι ο φετινός Άρης δεν είναι μια ομάδα που απλά παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά μια ομάδα που έχει χαρακτήρα, που ξέρει να κερδίζει, που έχει μάθει να ανιδράει.

Το στοίχημα, πλέον, είναι αυτά τα στοιχεία να τα διατηρήσει για παραπάνω από μία σεζόν, πιστοποιώντας στην πράξη ότι το επίπεδό του έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

To Top