Ομάδα στη Βραζιλία παίρνει το όνομα συλλόγου στην Ουκρανία που διαλύθηκε από τον πόλεμο

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε μια ομάδα από τη Βραζιλία, με σκοπό να τιμήσει τον σύλλογο της Μαριούπολης που διαλύθηκε μετά την εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία και τον πόλεμο που συνεχίζεται.

Κάπως έτσι, μια ουκρανική κοινότητα στη νότια Βραζιλία αποφάσισε να μετατρέψει την τοπική της ποδοσφαιρική ομάδα σε «FC Mariupol» σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη χώρα που καταστράφηκε από τον πόλεμο.

Η AA Batel, μια ομάδα από την περιοχή Προυντεντόπολις στο Παρανά, ανακοίνωσε πως θα αλλάξει εμφάνιση και έμβλημα, παίρνοντας τα χρώματα του συλλόγου της Μαριούπολης. Έναν ακριβώς χρόνο μετά την καταστροφή των εγκαταστάσεων και του γηπέδου του συλλόγου από την εισβολή, την οποία η Μόσχα αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

«Ο σύλλογος αντιπροσωπεύει την ταυτότητα της κοινότητάς μας και η κοινότητά μας είναι πάνω από 70% Ουκρανοί και Ουκρανοί απόγονοι. Η Ουκρανία πάντα υποστήριζε τα μεγάλα ταλέντα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και έγινε μια σημαντική πύλη εισόδου των παικτών στην ευρωπαϊκή αγορά», ανέφεραν από την ομάδα.

To Top