Παρί Σεν Ζερμέν: Ζημιά 368 εκατ. ευρώ από την περσινή σεζόν και κίνδυνος για κύρωση από την UEFA

Ο οργανισμός που ελέγχει τους λογαριασμούς των επαγγελματικών συλλόγων στην Γαλλία (DNCG) συνέταξε την έκθεση της περσινής σεζόν, με την Παρί Σεν Ζερμέν να έχει απώλειες 368 εκατ. ευρώ!

Λίγο… έξω βγήκε η Παρί Σεν Ζερμέν από τον οικονομικό προϋπολογισμό της περσινής αγωνιστικής περιόδου!
Η Εθνική Διεύθυνση Διαχειριστικού Ελέγχου της Γαλλίας (DNCG), δηλαδή ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση και την εποπτεία των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων της γαλλικής χώρας, έδωσε στη δημοσιότητα τους λογαριασμούς για την περσινή σεζόν, η οποία καλύπτει από την 1η Ιουλίου 2021 έως τις 30 Ιουνίου 2022.
Και σε αυτή τη λίστα, πρωταγωνίστρια για… λάθος λόγο ήταν η πρωταθλήτρια, Παρί Σεν Ζερμέν όπου είχε έλλειμα 368 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το DNCG, οι Παριζιάνοι διέθεσαν 729 εκατομμύρια για τις μισθούς των ποδοσφαιριστών.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού πήγε στα συμβόλαια των μεταγραφών, Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Ράμος, Ντοναρούμα και Χακίμι, ενώ πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ πήγαν σε μεταγραφές εκείνη τη σεζόν.
Στα των εσόδων, η Παρί κατέγραψε 669,6 εκατομμύρια εκ των οποίων τα 139 ήταν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, 377 από χορηγούς και διαφήμιση, 57 από έσοδα αγώνων και 96 από άλλες πηγές.

To Top