Ομιλία Σάμουελ Ετό και δράση του Ενκουλού στην Νότια Κορέα με την Εθνική Καμερούν (video)

Σε δράση και σήμερα ο Ενκουλού στην Νότια Κορέα με την Εθνική Καμερούν.

Ξεχωριστή μέρα ήταν η περασμένη Παρασκευή  για τον Νικολά Ενκουλού, αφού αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο έπειτα από δέκα μήνες, στην επιστροφή του με την εθνική Καμερούν μετά από διάστημα μεγαλύτερο των 5, 5 χρόνων!

Ο Ενκουλού θέλει παιχνίδια και ρυθμό και πήρε την ευκαιρία για πλήρη αγωνιστική δράση. Αυτό είναι το ζητούμενο για να μπορέσει να βρει τον κατάλληλο αγωνιστικό ρυθμό. Το “στοίχημα” παραμένει το κατά πόσο θα καταφέρει να μπει γρήγορα στον ρυθμό της ομάδας, μετά από μια σημαντική περίοδο απουσίας.

Ο αμυντικός των κιτρινόμαυρων βγαίνει στο προσκήνιο, μετά τον τραυματισμό του Γιακούμπ Μπράμπετς, μια και είναι ο βασικός υποψήφιος για να καλύψε τη θέση στην καρδιά της άμυνας του Άρη.

Την Παρασκευή ξεκίνησε βασικός και έπαιξε σε όλο το φιλικό κόντρα στο Ουζμπεκιστάν στην πόλη Γκογιάνγκ της Νότιας Κορέας. Τα “λιοντάρια” έχασαν με 2-0, ενώ ο αμυντικός του Άρη αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας με το αγαπημένο του Νο3 σε σχηματισμό 3-4-3.

Το τελευταίο “γεμάτο” παιχνίδι του Ενκουλού ήταν τον Νοέμβρη του 2021, όταν ήταν στη Γουότφορντ στην ήττα από την Άρσεναλ με 1-0 και δύο εβδομάδες αργότερα (20/11/2021) έπαιξε για 64 λεπτά στη νίκη της ομάδας του επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πέρασαν δηλαδή 307 μέρες.

Τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική ήταν 2/5/2017. στον τελικό του Copa Africa, στον τελικό με την Αίγυπτο όπου είχε σημειώσει το ένα από τα δύο τέρματα που εξασφάλισαν στη χώρα του την κατάκτηση του τροπαίου. Στη συνέχεια επικράτησαν οι κακές σχέσεις του με την ηγεσία της ομοσπονδίας του Καμερούν και οδήγησαν στην πολύχρονη αποχή του από την εθνική ομάδα.

O Ενκουλού “έγραψε” και τα πρώτα του κιτρινόμαυρα λεπτά στην εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης. Ο Καμερουνέζος χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία 19 λεπτά της αναμέτρησης και μάλιστα σε ειδικό ρόλο καθώς τοποθετήθηκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής και όχι στο κέντρο της άμυνας…

Η εθνική Καμερούν παρέμεινε στη Νότια Κορέα και δίνει ακόμη ένα φιλικό σήμερα Τρίτη 27/9 (14:00) με την οικοδέσποινα Νότια Κορέα στη Σεούλ.

Στη συνέχεια αναμένεται να μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Θεσσαλονίκη.

Στο περιθώριο της προετοιμασίας του αγώνα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Σάμουελ Ετό μίλησε στην αποστολή.

To Top