ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ομολογία Τζενάμο: «Δυστυχώς για εμάς συμφωνώ με τον Άρη! Μπορούσαν να δοθούν τα πέναλτι»

Ο τερματοφύλακας της Λαμίας, Λουίτζι Τζενάμο μιλώντας στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του κόντρα στον Άρη, αλλά και στα παράπονα των «κιτρίνων» για τη διαιτησία, ομολογώντας ότι τα πέναλτι έγιναν, αλλά δεν δόθηκαν.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Metropolis”:

Για το αν έπρεπε να επαναληφθεί το πέναλτι του Καπνίδη: «Πάρετε δέκα περιπτώσεις πέναλτι. Εάν οι οκτώ είναι σαν τη δική μου τότε έχω δίκιο. Ο τερματοφύλακας ξεκινάει από τη γραμμή και τα τελευταία βήματα που κάνει είναι προς τα μπρος για να πιάσει τη μπάλα. Αν διυλίσουμε τον κώνωπα ίσως έχει κάποια βάση η δήλωση Βασιλάκη. Αν δούμε όλες τις αποκρούσεις των πέναλτι, το 90% γίνονται όπως το απέκρουσα εγώ. Το γράμμα του νόμου μπορεί να λέει άλλα, το πνεύμα του νόμου, όμως, είναι ξεκάθαρο. Για να υπάρξει επανάληψη πρέπει ο τερματοφύλακας όχι απλά να έχει κάνει ένα βήμα μπροστά, αλλά, επί της ουσίας, να αρχίσει να τρέχει. Ποτέ δεν δίνεται επανάληψη σε ένα πέναλτι που το έχει πιάσει ο τερματοφύλακας παρά μόνο αν, όπως θα λέγαμε λαϊκά, ο τερματοφύλακας το έχει ξεφτιλίσει».

Για τα δύο πέναλτι που ζητά ο Άρης: «Δυστυχώς για εμάς, τείνω να συμφωνήσω με τη θέση του Άρη. Θα μπορούσαν να είχαν δοθεί τα πέναλτι. Δεν ήταν καραμπινάτες περιπτώσεις, αλλά έχουμε δει ανάλογες φάσεις να δίνονται πέναλτι σε άλλα παιχνίδια. Ήταν μια ανοησία εκ μέρους μας. Δεν ήταν φάσεις που θα στερούσαν το γκολ από τον αντίπαλο. Μπορούσαμε να τις αποφύγουμε».

Για τον στόχο της ανόδου: «Πιστεύω στις δυνατότητές μας και κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Το λέω αυτό με βάση την αγωνιστική μας εικόνα. Αν κρατήσουμε τη σταθερότητά μας θα τα καταφέρουμε. Δεν πρέπει να αδικήσουμε τους εαυτούς μας. Δεν έδειξε κάποια άλλη ομάδα ότι είναι καλύτερη από εμάς για να μας προσπεράσει».

Για το αν η Λαμία ήταν τυχερή στο ματς με τον Άρη: «Ήμασταν και τυχεροί και ικανοί. Τη στιγμή που δίνεται πέναλτι στο 95’ και δεν δέχεσαι γκολ είσαι εκ των πραγμάτων και τυχερός».

Για την εικόνα του Άρη: «Εκτιμώ ότι ο Άρης μπορούσε να πιέσει περισσότερο και πιο ψηλά. Προφανώς είδαν ότι στην έδρα μας είμαστε καλοί και αποφάσισαν να έρθουν και να παίξουν πιο αμυντικά, πράγμα που τους στοίχισε. Έμειναν πίσω στο σκορ, όμως, εμείς δεν δεχόμαστε εύκολα τέρματα στο γήπεδό μας. Πίεσε ο Άρης μετά το 1-0, γυρίσαμε κι εμείς λίγο πίσω, πράγμα λογικό. Ειδικά σε ντέρμπι λειτουργεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Έκανε ευκαιρίες ο Άρης, τις αποκρούσαμε, έγινε και το πέναλτι και το ματς τελείωσε εκεί».

To Top