ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ομολογία του νομικού της Superleague: “Ξεκάθαρο: τα χρέη δεν ακολουθούν τις νέες ΠΑΕ”

Η υπόθεση της προσφυγής του Στάθη Ταυλαρίδη εις βάρος του ΟΦΗ σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της Super League Γιάννη Οικονομάκη δεν είναι απλή, ενώ ανέδειξε την… ανορθογραφία της ΕΠΟ στην υπόθεση ΠΑΕ Άρης και Κοντοβά.

Η ομάδα της Κρήτης υποστήριξε το αυτονόητο, ότι το χρέος των 66.000 ευρώ προς τον παλαίμαχο αμυντικό από τη θητεία του τη σεζόν 2011-12, έχει παραγραφεί και ότι η παλιά ΠΑΕ διαλύθηκε πριν από τη σεζόν 2016-17, άρα η νέα δεν είναι καθολική διάδοχος των οφειλών της πρώτης. Όπως ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση Άρη-Κοντοβά. Ξεκάθαρα η Superleague παίρνει θέση, για ένα θέμα που περιγράφεται απλά και κατανοητά από τον νόμο.

Ο Γιάννης Οικονομάκης επεσήμανε λοιπόν ότι η παλιά εταιρία δεν έχει καμία σχέση με την νέα, τονίζοντας τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αναδεικνύοντας το λάθος που έγινε στην περίπτωση του Ταυλαρίδη, αλλά ουσιαστικά και σε εκείνη του Κοντοβά για τον Άρη, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες.

“Στα 12 χρόνια που ασχολούμαι με τη νομική εκπροσώπηση της λίγκας, είναι το πιο αβάσιμο αίτημα που μας έχει γίνει από οποιαδήποτε ΠΑΕ. Όταν ήρθε ο ΟΦΗ να ζητήσει την πρόσθετη παρέμβαση της Σούπερ Λιγκ είπα πως δεν υπάρχει λόγος γιατί είναι μια υπόθεση που δεν έχει τύχη από την στιγμή που έχει γίνει εκκαθάριση στην προηγούμενη ΠΑΕ και κατά συνέπεια τα χρέη δεν ακολουθούν τη νέα Ανώνυμη Εταιρεία. Σε αντίστοιχη κατάσταση με την ΠΑΕ ΟΦΗ βρίσκονται οι ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ΑΕΛ, ΑΕΚ”, ανέφερε και αντέκρουσε την άλλη πλευρά που υποστήριζε ότι η λίγκα δεν έχει έννομο συμφέρον να ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση, λέγοντας ότι: “Οι συνέπειες αν η προσφυγή γίνει δεκτή θα είναι δυσβάσταχτες για το ελληνικό πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες, είτε θα πτωχεύσουν, είτε θα καταρρεύσουν οικονομικά, γιατί θα ακολουθήσουν πολλές ανάλογες υποθέσεις”.

Τον Ταυλαρίδη εκπροσώπησε ο Πάρις Ατλαμάζογλου.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Μπούσης που βρέθηκε στο δικαστήριο, ζήτησε να τοποθετηθεί, αλλά η πρόεδρος του αρνήθηκε και τότε ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ, ξέσπασε λέγοντας: «Αν κάποιος έχει βάλει 7 εκατομμύρια ευρώ σε μια ομάδα όπως εγώ, έχει το δικαίωμα να μιλήσει. Ήρθα στην ομάδα το 2018. Έβαλα δικηγόρους, κάναμε τον έλεγχο και μου είπαν ότι η ομάδα δεν είχε προβλήματα. Διαβάσαμε τον νόμο και προχωρήσαμε. Ένας Μπούσης δεν θα ξαναέρθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Λυπάμαι γιατί έχω βάλει 7 εκατομμύρια ευρώ στον ΟΦΗ για να διορθώσω μια ομάδα και να μην φύγω».

To Top