Ομπράντοβιτς: “Ο Γκάλης άλλαξε το μπάσκετ”

Ως τον άνθρωπο που άλλαξε το μπάσκετ στην Έλλαδα και έδωσε το έναυσμα σε πολύ κόσμο να ασχοληθεί με το άθλημα χαρακτήρισε τον Νίκο Γκάλη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Σέρβος σπουδαίος τεχνικός τόνισε αρχικά πως “είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα είμαι παρών στο μεγάλο φιλικό. Θα είναι μια ευκαιρία να συναντήσω καλούς φίλους αλλά κυρίως να τιμήσω με την παρουσία μου τον Νίκο Γκάλη. Να μιλήσουμε για τον Νίκο Γκάλη που όλοι οι άνθρωποι του μπάσκετ γνωρίζουν τι σημαίνει για το άθλημα”.

Συμπλήρωσε για τη συμβολή του Γκάλη στην εκτόξευση του αθλήματος στην Ελλάδα. “Σίγουρα ο Γκάλης έκανε τη μεγάλη διαφορά. Άλλαξε το μπάσκετ. Εξαιτίας του ήταν πολλοί αυτοί που ξεκίνησαν να παίζουν μπάσκετ. Όποιος αναφέρεται στο μπάσκετ της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, το μυαλό του πάει στο Γκάλη”.

Ήταν αρκετοί αυτοί που προσπάθησαν να σταματήσουν τον Γκάλη αλλά ήταν αδύνατο να το καταφέρουν σύμφωνα με τον “Ζοτς”. “Πολλοί προπονητές προσπάθησαν να τον σταματήσουν αλλά ήταν αδύνατο να το κάνεις. Δεν υπήρχε τρόπος να τον σταματήσουμε. Ήταν ένας πολύ μεγάλος παίκτης, ένας εξαιρετικός παίκτης. Η παρουσία όλων εδώ, θυμίζει κάτι από τα παλιά. Είναι πολύ ευχάριστο γεγονός. Το όνομα του Γκάλη θα υπάρχει για πάντα χαραγμένο στην ιστορία του μπάσκετ και αυτό είναι το σημαντικότερο”.

To Top