Οπαδοί Ομόνοιας: «Φονιά, με ένα κασκόλ δεν γίνεσαι οπαδός, RIP Άλκη»

Πανό κρέμασαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ομονοίας κατά την διάρκεια αγώνα βόλεϊ, καταδικάζοντας τους φερόμενους ως δράστες στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη: «Φονιά, με ένα κασκόλ δεν γίνεσαι οπαδός, RIP Άλκη».

Μάλιστα, εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση όσον αφορά την δολοφονική επίθεση:

«ΦΟΝΙΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΣΚΟΛ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ

Η δολοφονία ενός 19χρόνου παιδιού στην Θεσσαλονίκη, του Άλκη Καμπάνου, φοιτητή και οπαδού του Άρη, μαύρισε τις ψυχές μας. Είναι πραγματικά αδιανόητο ένας νέος άνθρωπος να δολοφονείται για την οπαδική του ταυτότητα, για την ομάδα που αγαπά, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ότι το φονικό δεν έγινε στο γήπεδο, ούτε την μέρα διεξαγωγής κάποιου αθλητικού γεγονότος, μα ούτε σε κάποιο σύνδεσμο ή χώρο συνάθροισης οπαδών, αλλά σε ένα στενό μιας γειτονιάς ένα βράδυ που δεν προμήνυε τίποτα για το τι πρόκειται να συμβεί, δείχνει τις μεγάλες διαστάσεις που έχει πάρει αυτή η μορφή βίας, που δεν περιορίζεται στα γηπεδικά ή οπαδικά πλαίσια, αλλά έχει πολλούς παραμέτρους σαν κοινωνικό φαινόμενο που οι ρίζες του βρίσκονται στο σαθρό σύστημα που κυριαρχεί στον αθλητισμό και γενικότερα σε μια κοινωνία σήψης και παρακμής”, αναφέρεται μεταξύ άλλων.

To Top