Οπαδοί της Μονπελιέ καταγγέλλουν την ΕΛ.ΑΣ.

Σε σοβαρές καταγγελίες για την αντιμετώπιση που είχαν από την Ελληνική Αστυνομία στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό προχώρησαν οπαδοί της Μονπελιέ που βρέθηκαν χθες στάδιο Καραϊσκάκη. Οι φίλοι των πρωταθλητών Γαλλίας έκαναν λόγο για απρόκλητη βία από την πλευρά των αστυνομικών και για σκηνικό…αναρχίας.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και οπαδούς της γαλλικής ομάδας κατά την είσοδο τους στο γήπεδο. «Μπαίναμε κατά κύματα στο γήπεδο και η αστυνομία έψαχνε την αφορμή για να μας επιτεθεί. Τέσσερις νεαροί, στέκονταν στο τελευταίο σκαλί και παρακολουθούσαν την είσοδο των υπόλοιπων. Εκεί η αστυνομία, αντί να τους πει να φύγουν από το σημείο, άρχισαν να τους δέρνουν. Εκτός από τους φιλάθλους επιτέθηκαν ακόμα και στον υπεύθυνο ασφαλείας της Μονπελιέ! Τότε, εκτοξεύθηκαν δύο φωτοβολίδες προς την αστυνομία, προκειμένου να τους πείσουμε να σταματήσουν, αλλά άρχισαν να μας χτυπούν ακόμη πιο δυνατά. Τρία άτομα είχαν σπασμένα χέρια και άλλοι τόσοι είχαν ανοιγμένα κεφάλια», ήταν η μαρτυρία ενός οπαδού της Μονπελιέ στην ιστοσελίδα «mediaterranee.com».
Στο ίδιο δημοσίευμα υπήρξε και μία άλλη μαρτυρία, από έναν άλλο οπαδό: «Ήταν τρομερό. Κάποιοι ήταν φοβισμένοι και κάποιοι άλλοι τυχεροί… Ανοιγμένα κεφάλια, σπασμένα χέρια και αστυνομικοί που απειλούσαν να μας… σκοτώσουν. Είναι απίστευτο να απειλείται η ζωή σου σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα χωρίς λόγο. Οι αστυνομικοί απειλούσαν συνέχεια τους οπαδούς, έσπρωχναν τις γυναίκες και γενικά επικρατούσε αναρχία. Ακόμα και στην έξοδο για να μπούμε στα πούλμαν, μας χτυπούσαν».

To Top