Στάση εργασίας-πρόκληση για τον κόσμο από τους υπαλλήλους της Βουλής!

Κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα διατρέχει η κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας, καθώς οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, με έκτακτη ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι ξεκινούν απεργία από τις 7 το απόγευμα σήμερα «μέχρι πέρατος της συνεδρίασης»!

Οι υπάλληλοι επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου οι οποίες -σύμφωνα με τους ίδιους- εξομοιώνει το ύψος και το πλαφόν των  υπερωριών τους με αυτές των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής θα ενταχθούν κανονικά στις διατάξεις όπως όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου.

Από την άλλη πλευρά, το σωματείο υπαλλήλων είχε ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες σειρά επαφών με κάθε παράγοντα της κυβέρνησης, προκειμένου να την γλιτώσουν.

Βασικό τους επιχείρημα, έτσι όπως τουλάχιστον το εξηγούσαν χθες το βράδυ στο γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, αποτελεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, κανένα υπουργείο δεν μπορεί να πειράξει τη μισθολογική τους κατάσταση, παρά μόνο ο πρόεδρος της Βουλής.

Σε μια εποχή όμως κατά την οποία όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να υποστούν περικοπές, ο κ. Στουρνάρας δεν θα μπορούσε να χαριστεί σε αυτή την υπαλληλική «ελίτ». Ο υπουργός μάλιστα κατέστησε σαφές ότι οι μισθοί και τα επιδόματα των συγκεκριμένων υπαλλήλων καθορίζονται από το υπουργείο.

Πλέον, αναμένεται η νέα αντίδραση της κυβέρνησης μετά την απειλή της απεργίας και τον εκβιασμό να διακοπεί η συνεδρίαση.

Να σημειωθεί ότι το προεδρείο μπορεί να χρησιμοποιήσει προσωπικό ασφαλείας. Από την άλλη πλευρά, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων επιχειρούν να βγάλουν από την Ολομέλεια τους πρακτικογράφους. Συμπαραστάτης της προσπάθειάς τους είναι το ΚΚΕ.

πηγή: protothema.gr

To Top