Οπαδός της Τσέλσι τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό από τα γήπεδα για ρατσιστική χειρονομία προς τον Σον

Με αποκλεισμό από τα γήπεδα για τρία χρόνια τιμωρήθηκε από την αγγλική δικαιοσύνη ένας οπαδός της Τσέλσι, που επιτεθηκε ρατσιστικά στον Σον κατά τη διάρκεια λονδρέζικου ντέρμπι μεταξύ των μπλε και της Τότεναμ.

Η αθλητική δικαιοσύνη στην Αγγλία είναι άτεγκτη σε θέματα παραβατικών συμπεριφορών και αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα σε μία περίπτωση με πρωταγωνιστή τον Σον, με τον φορ της Τότεναμ να γίνεται δέκτης ρατστικής επίθεσης σε ντέρμπι της φετινής σεζόν και τον υβριστή του να βλέπει τον πέλεκυ του νόμου να πέφτει βαρύς προς το μέρος του.

Όπως έγινε γνωστό, ο υποστηρικτής της Τσέλσι, Τόμας Μπούρτσελ, τιμωρήθηκε με τρία χρόνια αποκλεισμό από τα γήπεδα εξαιτίας ρατσιστικής χειρονομίας που έκανε προς τον Σον, κατά τη διάρκεια ντέρμπι πρωταθλήματος της Τσέλσι με την Τότεναμ στις 14 Αυγούστου του 2022, στο “Στάμφορντ Μπριτζ”.

Η Τσέλσι τον αναγνώρισε αφότου μοιράστηκαν φωτογραφίες του στα social media και έκανε τη σχετική καταγγελία, με την υπόθεσή του να εκδικάζεται και τον ίδιο να ομολογεί στην αστυνομία την πράξη του.

“Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα γεμάτο πάθος αλλά η ρατσιστική συμπεριφορά δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή. Ξέρουμε πως οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τέτοιες πράξεις είναι μία μικρή μειψοηφία και θα ενθαρρύνουμε όποιον βλέπει ή βιώνει τέτοιου είδους συμπεριφορά να την αναφέρει στην αστυνομία και να μας βοηθήσει να αποβάλλουμε τον ρατσισμό από τον ποδόσφαιρο.

Η επιθετική χειρονομία του Μπούρτσελ σημαίνει πως δεν μπορεί πλέον να βλέπει live την ομάδα του”, ανέφερε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας, Κάλσομ Σα, με τον οπαδό της Τσέλσι να καλείται επίσης να πληρώσει και πρόστιμο ύψους 820 ευρώ.

To Top