Οργή NOVA για ΕΠΟ με αφορμή το Κύπελλο!

Σκληρή ανακοίνωση κατά της ΕΠΟ εξέδωσε η NOVA με αφορμή την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπέλλου Ελλάδας, θεωρώντας όλη την διαδικασία απόλυτα διαβλητή.

Η ανακοίνωση: “Μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ να προχωρήσει στην ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος, σε εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων, για την οποία απόφαση ουδέποτε καν ενημερώθηκε ο όμιλός μας, μοναδικός έτερος υποψήφιος στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, το Γραφείο Τύπου του Ομίλου Forthnet επισημαίνει τα ακόλουθα:

O Όμιλος Forthnet καταγγέλλει για μία ακόμη φορά τη διαδικασία ανάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος από την ΕΠΟ ως απολύτως διαβλητή. Η ΕΠΟ και ο διοικητικός μηχανισμός της, καλυπτόμενοι πίσω από αοριστολογίες και προφάσεις, προχώρησαν στην ολοκλήρωση μιας πλήρως αδιαφανούς διαδικασίας, παρά τις εμπρόθεσμες και επανειλημμένες επισημάνσεις της εταιρείας μας, για σοβαρές ελλείψεις και ασάφειες της προκηρυχθείσας πρόσκλησης ενδιαφέροντος και πριν την υποβολή οποιασδήποτε προσφοράς, αλλά και τις μετέπειτα συγκεκριμένες καταγγελίες μας.

Η ΕΠΟ και ο διοικητικός μηχανισμός της, αγνόησαν ακόμα και τη δημόσια δέσμευση της πρώτης συνδρομητικής πλατφόρμας στην Ελλάδα για δυνατότητα αύξησης της προσφοράς μας, κατά 10%, εφόσον παρέχονταν οι πολλάκις ζητηθείσες αναγκαίες διευκρινίσεις, γεγονός που θα λειτουργούσε προς συμφέρον τόσο της ίδιας της ΕΠΟ όσο και των μελών που εκπροσωπεί, αφού θα οδηγούσε σε αύξηση του τελικού τιμήματος. Αντιθέτως, προτίμησαν να παραχωρήσουν τα συγκεκριμένα τηλεοπτικά δικαιώματα έναντι χαμηλοτέρου τιμήματος, επί ζημία της ίδιας της ΕΠΟ.

Ο Όμιλος Forthnet καλεί για ακόμη μια φορά την ΕΠΟ να δημοσιοποιήσει τα ποσά των προσφορών και να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί, αδιαφανώς και με τρόπο επιζήμιο τόσο προς την εταιρεία μας όσο και προς την ίδια.

Απορίας άξιον είναι γιατί ενώ τα τηλεοπτικά δικαιώματα κατέληξαν -με τον όποιο τρόπο- σε μία εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων, διαρρέεται προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτά καταλήγουν σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό φορέα. Απορίας άξιον επίσης είναι γιατί η ΕΠΟ επιτρέπει στις διαδικασίες της τη συμμετοχή-παρεμβολή τέτοιων εταιρειών, στερούμενη με αυτόν τον τρόπο η ίδια προστιθέμενη αξία, συμμετοχή η οποία αδυνατούμε να καταλάβουμε ποιους εξυπηρετεί. Άξιον απορίας επίσης είναι, αν η ΕΠΟ κατά την όποια αξιολόγηση προσφορών, συνυπολογίζει και την εμπειρία των υποψήφιων αναδόχων. Άξιον απορίας επίσης είναι αν η ΕΠΟ έχει ξεκαθαρίσει αυτήν τη φορά για το ποιος είναι υπεύθυνος για την καταβολή του προβλεπόμενου ποσοστού 10% επί των αθλητικών δικαιωμάτων και το οποίο αποδίδεται ως έσοδο στο Επικουρικό Ταμείο Ελληνικής Χωροφυλακής και Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων.

Το σίγουρο είναι ότι πλέον, έπαψε να μας προκαλεί απορία γιατί δεν επέτρεψαν στη νόμιμη εκπρόσωπο της εταιρείας μας, να είναι παρούσα κατά τη διαδικασία ανοίγματος των προσφορών. Η προδιαγεγραμμένη κατάληξη της δήθεν αδιάβλητης διαδικασίας μας έλυσε τη σχετική απορία.

Ο όμιλός μας, τέλος, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά του, από συμπεριφορές, όπως αυτή της ΕΠΟ».

To Top